Perunavohvelit kinkku-raejuustotäytteellä
Ruokaisat suolaiset perunavohvelit maistuvat koko perheelle ja sopivat niin lounaaksi kuin ruokaisalle iltapalalle. Tämäkin resepti vain n. 3,05€/annos*.
5 annosta30 - 60 min280 kcal / annos (280g)
Ainekset
5 annosta
Perunavohvelit
- 7-8dlPirkka kevytmaitoa
- 1dlPirkka kermaviiliä
- 1ps(125 g)K-Menu perunasosejauhetta
- 1 1/2dlPirkka Luomu grahamjauhoja
- 1tlsuolaa
Täyte
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua (pala)
- 1ps(200 g)Pirkka herneitä (pakaste)
- 1tlk(200 g)Valio pehmeää raejuustoa
- 1/2ruukkubasilikaa hienonnettuna
- 1/2-1tlminttua
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita keskenään maito ja kermaviili. Vatkaa joukkoon munat, perunasosejauhe ja grahamjauho. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia. Mausta taikina suolalla. Paista vohvelit vohveliraudalla. Taikinasta tulee noin 10 vohvelia.
- Valmista taikinan turvotessa täyte. Kuutioi saunapalvikinkku. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Tarjoa vohvelien kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää taikinaan myös edelliseltä päivältä ylijääneen perunasoseen. Lisää nestettä tai jauhoja niin, että saat sopivan juoksevan taikinan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 280g100 g
- 280 kcal1 160 kJ
- Proteiinia 19 g
- Hiilihydraatteja31 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Paistoin 4 vohvelia raudalla, ennen tätä öljysin raudan huolella ja lisäsin taikinaankin öljyä. Vohvelit jäivät pahasti kiinni rautaan. Siirryin paistamaan taikinan letuiksi. Voidellusta paistinpannusta taikina sentään irtosi, mutta ei pysynyt kasassa lähellekkään. Lisäsin taikinaan yhden munan, jonka avulla taikina pysyi hieman paremmin kasassa. En voi suositella kyseistä vohvelireseptiä.