Hyppää sisältöön
ViikunaleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Viikunaleipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Viikunaleipä on vaalea leipänen, joka saa makunsa pehmeistä viikunoista - muut ainesosat ovat tuttuja myös tavallisten sämpylöiden leipojille!
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
  • 1 ps (200 g) Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
  • n. 11 - 12 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • n. 1/2 dl Pirkka juoksevaa margariinia tai öljyä

Ravintosisältö

  • Energia
    899 kJ / 215 kcal
  • Rasva
    4,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    0,6 g
  • Hiilihydraatit
    35,3 g
  • josta sokereita
    4,6 g
  • Proteiini
    6,6 g
  • Suola
    1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva ja viikunakuutiot pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos nesteeseen. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
  3. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Leivo kohonneesta taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja nosta leivät voideltuihin leipävuokiin. Kohota leipiä vielä noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (11 arviota)

  • viivi
    1 vuosi sitten
    luulis että on kuva jos on testattu resepti, tuleeko tähänkin kori.