• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
ViikunaleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Viikunaleipä

Viikunaleipä on vaalea leipänen, joka saa makunsa pehmeistä viikunoista - muut ainesosat ovat tuttuja myös tavallisten sämpylöiden leipojille!

  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 201 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä viikunoita
    • 5dlvettä
    • 2tlsuolaa
    • 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
    • n. 11-12dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • n. 1/2dlPirkka juoksevaa margariinia tai öljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista viikunoista kannat ja leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva ja viikunakuutiot pieneen jauhomäärään. Lisää jauhoseos nesteeseen. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa rasva.
  3. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia. Leivo kohonneesta taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja nosta leivät voideltuihin leipävuokiin. Kohota leipiä vielä noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 201 kcal839 kJ
  • Proteiinia5,79 g
  • Hiilihydraatteja35,1 g
  • Rasvaa4,33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua