Mehukas kalkkunasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehukas kalkkunasalaatti

Herkullinen kalkkunasalaatti maistuu koko perheelle.

Ainekset

4 annosta
    • 350gkalkkunan fileepihvejä, maustamaton
    • 1rklöljyä

Marinadi

    • 3rkloliiviöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 3rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Salaatti

    • 1pienikesäkurpitsa
    • 1ruukkurucolasalaattia
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkuherneenversoja
    • pieni lohko (n. 600 g)vesimelonia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kalkkunanfileet suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kypsennä suikaleet.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää kalkkunasuikaleet marinadiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Sekoita maustumisen aikana muutaman kerran.
  3. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pariloi tai paista viipaleita kevyesti ilman rasvaa. Revi salaatit ja herneenversot laakealle vadille. Kuori vesimeloni ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  4. Asettele vesimelonit ja kesäkurpitsasuikaleet vadille. Nostele ennen tarjoilua kalkkunasuikaleet ja marinadia salaatin päälle. Ripottele vielä pinnalle suolapähkinöitä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille