• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehukas kalkkunasalaatti

Mehukas kalkkunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 432 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 350gkalkkunan fileepihvejä (marinoimaton)
    • 1rklöljyä

Marinadi

    • 3rkloliiviöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 3rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
    • mustapippuria

Salaatti

    • 1pienikesäkurpitsa
    • 1ruukkurucolasalaattia
    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkuherneenversoja
    • pieni lohko (n. 600 g)vesimelonia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kalkkunanfileet suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kypsennä suikaleet.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Lisää kalkkunasuikaleet marinadiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Sekoita maustumisen aikana muutaman kerran.
  3. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pariloi tai paista viipaleita kevyesti ilman rasvaa. Revi salaatit ja herneenversot laakealle vadille. Kuori vesimeloni ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
  4. Asettele vesimelonit ja kesäkurpitsasuikaleet vadille. Nostele ennen tarjoilua kalkkunasuikaleet ja marinadia salaatin päälle. Ripottele vielä pinnalle suolapähkinöitä.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 432 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia34 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille