Pienet karpalo-kinuskipavlovat
Pieni pavlova maistuu esimerkiksi joulupöydän jälkiruokana. Kirpeän karpalon ja makean kinuskin yhdistelmä on vastustamaton.
18 annosta30 - 60 min85 kcal / annos (50g)
Ainekset
18 annosta
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Karpalokastike
- 100gkarpaloita
- 1/2dlvettä
- 1rklsokeria
Kinuskivaahto
- 1/2prk(à 2 dl)Pirkka kuohu- tai vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1/2prk(à 2 dl)Pirkka kinuskikastiketta
Lisäksi
- 100gkarpaloita
Valmistus
30 - 60 min- Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin 18 pientä ympyrää vieri viereen esimerkiksi pienen mukin avulla (halkaisija noin 6cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
- Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ja valmista sillä aikaa karpalokastike.
- Kuumenna karpalot, vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermavaahdon joukkoon. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla. Jaa kinuskivaahto ja karpalokastike marenkilevyjen päälle. Koristele karpaloilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 85 kcal356 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko tällä samalla ohjeella tehdä hitusen isompia marenkeja tai yhden ison? Muuttuuko paistoaika tuolloin?
Raisa, kiitos kysymyksestä! Isompi marenki vaatii tosiaan vähän pidemmän paistoajan. Sopivaa paistoaikaa voi hakea vertaamalla pienten marenkien reseptiä esimerkiksi pehmeään marenkikakkuun: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pavlova-eli-pehmea-marenkikakku.
Ihan törkeen hyvä!
Hei! Jääkö marenki tälläkin ohjeella sisältä pehmeäksi ja vaahtokarkkimaiseksi, kuten isommassa pavlovakakussa, vai kuivuuko kokonaan?
Kyskys, pienten pavlovapohjien on tarkoitus kuivua kokonaan rapeiksi.
Säilyvätkö pohjat muutaman päivän jos ei ehdi juhlapäivänä paistaa?
Blogisurffaaja, voit tehdä pohjat ennakkoon. Ne säilyvät kyllä muutaman päivän kuivassa säilytettynä.
Den svenska versionen finns här http://www.digipaper.fi/birka/117209/index.php?pgnumb=47 .
Var finns den svenska versionen av recepten