• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pienet karpalo-kinuskipavlovatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pienet karpalo-kinuskipavlovat

Pieni pavlova maistuu esimerkiksi joulupöydän jälkiruokana. Kirpeän karpalon ja makean kinuskin yhdistelmä on vastustamaton.

  • 18 annosta
  • 30 - 60 min
  • 85 kcal / annos (50g)

Ainekset

18 annosta
    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Karpalokastike

    • 100gkarpaloita
    • 1/2dlvettä
    • 1rklsokeria

Kinuskivaahto

    • 1/2prk(à 2 dl)Pirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1prk(250 g)Pirkka vähälaktoosista maitorahkaa
    • 1/2prk(à 2 dl)Pirkka kinuskikastiketta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin 18 pientä ympyrää vieri viereen esimerkiksi pienen mukin avulla (halkaisija noin 6cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  2. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ja valmista sillä aikaa karpalokastike.
  3. Kuumenna karpalot, vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermavaahdon joukkoon. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla. Jaa kinuskivaahto ja karpalokastike marenkilevyjen päälle. Koristele karpaloilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 85 kcal356 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 36 arvostelua
  • Kyskys1.1.2018

    Hei! Jääkö marenki tälläkin ohjeella sisältä pehmeäksi ja vaahtokarkkimaiseksi, kuten isommassa pavlovakakussa, vai kuivuuko kokonaan?

  • K-Kuluttajapalvelu1.1.2018

    Kyskys, pienten pavlovapohjien on tarkoitus kuivua kokonaan rapeiksi.

  • Blogisurffaaja 21.11.2017

    Säilyvätkö pohjat muutaman päivän jos ei ehdi juhlapäivänä paistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2017

    Blogisurffaaja, voit tehdä pohjat ennakkoon. Ne säilyvät kyllä muutaman päivän kuivassa säilytettynä.

  • Kuluttajapalvelu11.12.2015

    Den svenska versionen finns här http://www.digipaper.fi/birka/117209/index.php?pgnumb=47 .

  • Nimetön käyttäjä10.12.2015

    Var finns den svenska versionen av recepten