Pienet karpalo-kinuskipavlovatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pienet karpalo-kinuskipavlovat

  • Annosmäärä18 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Pieni pavlova maistuu esimerkiksi joulupöydän jälkiruokana. Kirpeän karpalon ja makean kinuskin yhdistelmä on vastustamaton.
  • Gluteeniton

Ainekset

18 annosta
4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai

Karpalokastike

100 g
 
karpaloita
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
sokeria
tai

Kinuskivaahto

1/2 prk (à 2 dl)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
1/2 prk (à 2 dl)
 
tai

Lisäksi

1/2 dl
 
tai
100 g
 
karpaloita
tai

Ravintosisältö

Energia
903 kJ / 216 kcal
Rasva
7,1 g
josta tyydyttynyttä
3,4 g
Hiilihydraatit
30,7 g
josta sokereita
30,6 g
Proteiini
6,1 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin 18 pientä ympyrää vieri viereen esimerkiksi pienen mukin avulla (halkaisija noin 6cm). Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ja valmista sillä aikaa karpalokastike.

Kuumenna karpalot, vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka ja kinuskikastike kermavaahdon joukkoon. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla. Jaa kinuskivaahto ja karpalokastike marenkilevyjen päälle. Koristele karpaloilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pakkasmarja Karpaloita 200 g
    Hinta 2,55/kpl
    12,75/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/l
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 g
    Hinta 5,99/kpl
    14,98/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio kuohukerma 2 dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (120 arviota)

  • Raisa
    2 vuotta sitten
    Voiko tällä samalla ohjeella tehdä hitusen isompia marenkeja tai yhden ison? Muuttuuko paistoaika tuolloin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Raisa, kiitos kysymyksestä! Isompi marenki vaatii tosiaan vähän pidemmän paistoajan. Sopivaa paistoaikaa voi hakea vertaamalla pienten marenkien reseptiä esimerkiksi pehmeään marenkikakkuun: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pavlova-eli-pehmea-marenkikakku.
  • Pavlo vaa
    5 vuotta sitten
    Ihan törkeen hyvä!
  • Kyskys
    6 vuotta sitten
    Hei! Jääkö marenki tälläkin ohjeella sisältä pehmeäksi ja vaahtokarkkimaiseksi, kuten isommassa pavlovakakussa, vai kuivuuko kokonaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kyskys, pienten pavlovapohjien on tarkoitus kuivua kokonaan rapeiksi.
  • Blogisurffaaja
    6 vuotta sitten
    Säilyvätkö pohjat muutaman päivän jos ei ehdi juhlapäivänä paistaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Blogisurffaaja, voit tehdä pohjat ennakkoon. Ne säilyvät kyllä muutaman päivän kuivassa säilytettynä.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Den svenska versionen finns här http://www.digipaper.fi/birka/117209/index.php?pgnumb=47 .
  • Nimetön käyttäjä
    8 vuotta sitten
    Var finns den svenska versionen av recepten