• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savukalkkunasalaatti

Savukalkkunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 150 kcal / annos (215g)

Ainekset

10 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että hedelmäliha on näkyvissä. Irrota lohkot kalvoja myöten. Paloittele lohkot. Ota kalvoista puristettu ja hedelmäpaloista valunut appelsiininmehu talteen.
  2. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa meloni ohuiksi lohkoiksi. Poista lohkoista kuoret ja paloittele lohkot. Leikkaa myös ananas lohkoiksi. Poista puumainen ydin. Irrota lohkot kuoresta ja leikkaa ananaslohkot pieniksi paloiksi.
  3. Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi poikkisyin.
  4. Sekoita kastikeainekset. Mausta appelsiinikastike hedelmäpaloista valuneella mehulla ja chilikastikkeella.
  5. Revi huuhdotut jääsalaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille. Levitä päälle meloni- ananas- ja appelsiinilohkot. Kiedo ohuet kalkkunaviipaleet ruusukkeiksi hedelmäpalojen joukkoon. Annostele kastike lusikalla salaatille. Koristele rucolan lehdillä. Nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoa savukalkkunasalaatti kylmänä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pääruoaksi salaatista riittää noin 5:lle, buffetpöydässä noin 10:lle.

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 150 kcal628 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille