Piimäjuustokakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Piimäjuustokakussa maistuvat suomalaiset maut - kaura, piimä ja mustikka. Koristele kakku sesongin mukaan haluamillasi tuoreilla marjoilla.
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
6 | liivatelehteä tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt) tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
5 dl | tai |
3 rkl | vettä tai |
Mustikkakastike | |
1 ps (200 g) | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
Koristeluun | |
tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita) tai |
Ravintosisältö
Energia | 835 kJ / 200 kcal |
Rasva | 10,3 g |
josta tyydyttynyttä | 6 g |
Hiilihydraatit | 21,8 g |
josta sokereita | 18,3 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Kaavi tuorejuusto kulhoon ja sekoita rakenne tasaiseksi. Lisää sokerit sekoittaen. Kaada piimä tuorejuuston joukkoon kahdessa erässä kierrevatkaimella huolellisesti vatkaten.
Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Anna jäähtyä hetki ja valuta liivate piimäseoksen joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista kastike. Sulata mustikat ja soseuta ne tomusokerin kanssa. Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen, jotta se on sileämpää.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoa kakun kanssa mustikkakastiketta.
Voit käyttää myös kastikkeeseen mitä tahansa tuoreita tai pakastettuja kotimaisia marjoja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen AB-piimä 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Marmiton rapeat kauralastut 150gHinta 1,49/kpl9,93/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Juustoportti Vapaan lehmän AB-piimä 1l laktoositonHinta 2,35/kpl2,35/l
- Arla AB-piimä 2,5 % 1l vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl1,89/l
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(105 arviota)
- yli 60 min3,8(144 arviota)
- 30 - 60 min3,8(187 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min4,5(139 arviota)
- yli 60 min4,5(615 arviota)
- yli 60 min3,7(124 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (184 arviota)
- Pinnis2 vuotta sittenTästä tulee minun joulukakkuni. Juuri minun makuuni "hapahko". Kaiken lisäksi helppo valmistaa.
- EDE2 vuotta sittenLaitoin kahdeksan liivatelehteä, kun luin että kuudella tulee vetelä ei siltikään hyytynyt. Liivate ei sekoittunut vaan meni kököksi kuten nimimerkin Nipen kommenttissa. En suosittele tätä reseptiä.
- Nipe2 vuotta sittenEi hyytynyt, kaksi kertaa tein ja molemmissa versioissa liivatteen laitettuani liivate meni kökkeröksi täytteen seassa. Kaavin sitten lopulta annosmaljoihin meille jälkkärit ja siihen päälle mustikkakastike sekä marjat, makuhan oli hyvä.
- Korppi3 vuotta sittenKuinka paljon Dr. Oetkerin vegeliivatetta laitetaan ? Olisi kiva, jos käyttäisitte sitä muutenkin eikä sian luista ja kalloista keitettyä liivatetta.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKorppi, reseptiä ei ole testattu vegeliivatteella. Suosittelemme kokeilemaan liivatteetonta jouluista juustokakkuamme: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/jouluinen-juustokakku-ilman-liivatetta. Päärynöiden sijaan koristeeksi voi hyvin laittaa halutessaan pensasmustikoita. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- RiMali4 vuotta sittenMinä taas vähensin... Käytin vain viisi liivatelehteä. Hyvää tuli!
- Amatöörileipuri4 vuotta sittenKuudella liivatelehdellä kakusta tuli vetelä. Valui pitkin tarjoiluastiaa. Maku oli hyvä.
- Liisa4 vuotta sittenHieno juttu, mutta minä en tee mitään missä on liivatetta!!!!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLiisa, resepti on testattu liivatteella, mutta liivatteen voi toki korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
- Jaakko4 vuotta sittenVoiko täytteen sekoittaa myös sähkövatkaimella, kun on hiukan huonot käsivoimat?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJaakko, täytteen ainekset voi sekoittaa myös sähkövatkaimella.