Piimäjuustokakku
Piimäjuustokakussa maistuvat suomalaiset maut - kaura, piimä ja mustikka. Koristele kakku sesongin mukaan haluamillasi tuoreilla marjoilla.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 50gvoita
Täyte
- 6liivatelehteä
- 1rs(200 g)maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
- 1dlsokeria
- 3rklvettä
Mustikkakastike
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
- 1/2dltomusokeria
Koristeluun
- tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Kaavi tuorejuusto kulhoon ja sekoita rakenne tasaiseksi. Lisää sokerit sekoittaen. Kaada piimä tuorejuuston joukkoon kahdessa erässä kierrevatkaimella huolellisesti vatkaten.
- Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Anna jäähtyä hetki ja valuta liivate piimäseoksen joukkoon.
- Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Valmista kastike. Sulata mustikat ja soseuta ne tomusokerin kanssa. Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen, jotta se on sileämpää.
- Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoa kakun kanssa mustikkakastiketta.
Tiesitkö että...
Voit käyttää myös kastikkeeseen mitä tahansa tuoreita tai pakastettuja kotimaisia marjoja.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Minä taas vähensin... Käytin vain viisi liivatelehteä. Hyvää tuli!
Kuudella liivatelehdellä kakusta tuli vetelä. Valui pitkin tarjoiluastiaa. Maku oli hyvä.
Hieno juttu, mutta minä en tee mitään missä on liivatetta!!!!
Liisa, resepti on testattu liivatteella, mutta liivatteen voi toki korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
Voiko täytteen sekoittaa myös sähkövatkaimella, kun on hiukan huonot käsivoimat?
Jaakko, täytteen ainekset voi sekoittaa myös sähkövatkaimella.