Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
PiimäjuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piimäjuustokakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Piimäjuustokakussa maistuvat suomalaiset maut - kaura, piimä ja mustikka. Koristele kakku sesongin mukaan haluamillasi tuoreilla marjoilla.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    6
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rs (200 g)
     
    maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    tai
    5 dl
     
    tai
    3 rkl
     
    vettä
    tai

    Mustikkakastike

    1 ps (200 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai

    Koristeluun

     
    tuoreita marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    820 kJ / 197 kcal
    Rasva
    10,2 g
    josta tyydyttynyttä
    6 g
    Hiilihydraatit
    21,1 g
    josta sokereita
    18 g
    Proteiini
    4 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

    Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

    Kaavi tuorejuusto kulhoon ja sekoita rakenne tasaiseksi. Lisää sokerit sekoittaen. Kaada piimä tuorejuuston joukkoon kahdessa erässä kierrevatkaimella huolellisesti vatkaten.

    Kuumenna vesi kattilassa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Anna jäähtyä hetki ja valuta liivate piimäseoksen joukkoon.

    Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

    Valmista kastike. Sulata mustikat ja soseuta ne tomusokerin kanssa. Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen, jotta se on sileämpää.

    Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla. Tarjoa kakun kanssa mustikkakastiketta.

    Voit käyttää myös kastikkeeseen mitä tahansa tuoreita tai pakastettuja kotimaisia marjoja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen AB-piimä 1l
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/l
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,20/2 kpl
      8,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (184 arviota)

    • Pinnis
      1 vuosi sitten
      Tästä tulee minun joulukakkuni. Juuri minun makuuni "hapahko". Kaiken lisäksi helppo valmistaa.
    • EDE
      1 vuosi sitten
      Laitoin kahdeksan liivatelehteä, kun luin että kuudella tulee vetelä ei siltikään hyytynyt. Liivate ei sekoittunut vaan meni kököksi kuten nimimerkin Nipen kommenttissa. En suosittele tätä reseptiä.
    • Nipe
      1 vuosi sitten
      Ei hyytynyt, kaksi kertaa tein ja molemmissa versioissa liivatteen laitettuani liivate meni kökkeröksi täytteen seassa. Kaavin sitten lopulta annosmaljoihin meille jälkkärit ja siihen päälle mustikkakastike sekä marjat, makuhan oli hyvä.
    • Korppi
      2 vuotta sitten
      Kuinka paljon Dr. Oetkerin vegeliivatetta laitetaan ? Olisi kiva, jos käyttäisitte sitä muutenkin eikä sian luista ja kalloista keitettyä liivatetta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Korppi, reseptiä ei ole testattu vegeliivatteella. Suosittelemme kokeilemaan liivatteetonta jouluista juustokakkuamme: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/jouluinen-juustokakku-ilman-liivatetta. Päärynöiden sijaan koristeeksi voi hyvin laittaa halutessaan pensasmustikoita. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
    • RiMali
      3 vuotta sitten
      Minä taas vähensin... Käytin vain viisi liivatelehteä. Hyvää tuli!
    • Amatöörileipuri
      3 vuotta sitten
      Kuudella liivatelehdellä kakusta tuli vetelä. Valui pitkin tarjoiluastiaa. Maku oli hyvä.
    • Liisa
      3 vuotta sitten
      Hieno juttu, mutta minä en tee mitään missä on liivatetta!!!!
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Liisa, resepti on testattu liivatteella, mutta liivatteen voi toki korvata esimerkiksi samalla painomäärällä agar agar -jauhetta. Yksi liivatelehti painaa noin kaksi grammaa. 0,75 teelusikallista agar agar -jauhetta vastaa noin yhtä liivatelehteä.
    • Jaakko
      3 vuotta sitten
      Voiko täytteen sekoittaa myös sähkövatkaimella, kun on hiukan huonot käsivoimat?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Jaakko, täytteen ainekset voi sekoittaa myös sähkövatkaimella.