• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pika banoffee eli banaani-kinuskitorttu

Pika banoffee eli banaani-kinuskitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 248 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1ps(220 g)Fazer omar-makeisia
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
  2. Kiehauta kattilassa kerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle.
  3. Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja pinnalle kerma-jogurttiseos. Koristele banoffee kaakaojauheella. Tarjoa heti.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 248 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia2,12 g
  • Hiilihydraatteja19,1 g
  • Rasvaa18,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19