PikakimchiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikakimchi

Korealainen kiinakaalilisäke eli kimchi valmistuu myös pikaversiona!

  • 5 dl
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 dl
    • 1/4(250 g)kiinankaalia
    • n. 5dlvettä
    • 1 1/2rklmerisuolaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2tlinkivääriä raastettuna
    • 1tlsokeria
    • 1tlvalkoviini- tai omenaviinietikkaa
    • 1/2rkltomaattisosetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken.
  2. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 min. Sekoita tekeytymisen puolivälissä.
  3. Siirrä kaali siivilään ja huutele kunnolla. Valuta kuivaksi ja taputtele ylimääräinen neste pois vielä talouspaperilla.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki mausteet keskenään, lisää joukkoon kaali ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua