Pikapikkelöidyt kasviksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pikapikkelöidyt kasvikset

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pikkelöi ja purkita kesällä ja nauti pitkin syksyä! Valmista pikkelöintilientä ei tarvitse keittää, joten säilöminen on helpompaa kuin ikinä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1-2 (150 g)
 
porkkanaa
tai
1 ps (150 g)
 
retiisejä
tai
1 (150 g)
 
pieni kurkku
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
3
 
tai
3 dl
 
tai
3 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
311 kJ / 73 kcal
Rasva
0,1 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
16,5 g
josta sokereita
16,1 g
Proteiini
0,5 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese porkkanat, retiisit ja kurkut. Kuori porkkanat. Leikkaa retiiseistä kannat pois. Leikkaa porkkanat, kurkut ja retiisit ohuiksi tikuiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulit. Pane kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin.

Sekoita pikkelöintiliemi ja vesi keskenään ja kaada seos lasipurkkiin kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisäkkeenä. Pikapikkelöidyt kasvikset ovat valmiita syötäväksi heti, mutta ne myös säilyvät kuumennetussa purkissa jääkaapissa muutaman viikon.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lk
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Rajamäen 0,4l Pikkelöintiliemi
    Hinta 3,49/kpl
    8,73/l
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Retiisi 150g alustapakattu 1lk
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (20 arviota)

  • Kitupiikki :)
    9 kuukautta sitten
    Kun on syönyt kasvikset siitä liemestä, voiko laittaa vaan uudet kasvikset tilalle vai pitääkö liemi laittaa hukkaan ja tehdä vaan uusi?
  • Kirsti
    11 kuukautta sitten
    Hyvä lisä grilliruualle. Kokeiltu on
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Heiju, pikkelöityjen kasvisten säilyttämiseen käytettävä purkki tulee olla kuumennuksen avulla steriloitu ennen täyttöä.
  • Heiju
    11 kuukautta sitten
    Mitä tarkoittaa "säilyy kuumennetussa purkissa jääkaapissa"?
  • Emerson
    11 kuukautta sitten
    Helppoa, nopeaa, tuoretta ja rouskuvaa, hieman liian makeaa.