Pikapikkelöidyt kasvikset
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Pikkelöi ja purkita kesällä ja nauti pitkin syksyä! Valmista pikkelöintilientä ei tarvitse keittää, joten säilöminen on helpompaa kuin ikinä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1-2 (150 g) | porkkanaa tai |
1 ps (150 g) | retiisejä tai |
1 (150 g) | pieni kurkku tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
3 | tai |
3 dl | tai |
3 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 311 kJ / 73 kcal |
Rasva | 0,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 16,1 g |
Proteiini | 0,5 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese porkkanat, retiisit ja kurkut. Kuori porkkanat. Leikkaa retiiseistä kannat pois. Leikkaa porkkanat, kurkut ja retiisit ohuiksi tikuiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulit. Pane kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin.
Sekoita pikkelöintiliemi ja vesi keskenään ja kaada seos lasipurkkiin kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan lisäkkeenä. Pikapikkelöidyt kasvikset ovat valmiita syötäväksi heti, mutta ne myös säilyvät kuumennetussa purkissa jääkaapissa muutaman viikon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,45/kpl14,50/kg
- Rajamäen 0,4l PikkelöintiliemiHinta 3,69/kpl9,23/l
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Retiisi 150g alustapakattu 1lkHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Retiisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,40/kpl3,99/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(272 arviota)
- 30 - 60 min4,2(25 arviota)
- alle 30 min2,8(16 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min3,4(25 arviota)
- yli 60 min4,6(48 arviota)
- yli 60 min3,9(340 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (21 arviota)
- Kitupiikki :)1 vuosi sittenKun on syönyt kasvikset siitä liemestä, voiko laittaa vaan uudet kasvikset tilalle vai pitääkö liemi laittaa hukkaan ja tehdä vaan uusi?
- Kirsti1 vuosi sittenHyvä lisä grilliruualle. Kokeiltu on
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHeiju, pikkelöityjen kasvisten säilyttämiseen käytettävä purkki tulee olla kuumennuksen avulla steriloitu ennen täyttöä.
- Heiju1 vuosi sittenMitä tarkoittaa "säilyy kuumennetussa purkissa jääkaapissa"?
- Emerson1 vuosi sittenHelppoa, nopeaa, tuoretta ja rouskuvaa, hieman liian makeaa.