Valkosipulikurkut
- Annosmäärä6 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Valkosipuliset etikkaliemeen säilötyt kurkut maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 kpl
1 kg | avomaankurkkuja tai |
2–3 (250 g) | sipulia tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
muutama varsi | tilliä tai |
Mausteliemi | |
---|---|
7 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 rkl | sinapinsiemeniä tai |
2 dl | väkiviinaetikkaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna tilli varsineen.
Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet, sipulit, valkosipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Jäähdytä tölkit. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi 2–3 viikon kuluttua.
Vinkki! Voit lisätä tölkkeihin tillin sijaan mustaherukanlehtiä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(4 arvostelua)
- yli 60 min3,4(17 arvostelua)
- yli 60 min3,3(4 arvostelua)
- yli 60 min4,1(20 arvostelua)
- yli 60 min3,0(4 arvostelua)
- yli 60 min4,8(37 arvostelua)
- alle 15 min3,2(212 arvostelua)
- yli 60 min3,9(17 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (109 arvostelua)
- Martta1 vuosi sittenKauan tällä ohjeella säilötyt kurkut säilyy? Jääkaappiin jäänyt purkki jonka olen säilönyt loppu kesästä..
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMartta, itse tehdyt etikkasäilykkeet säilyvät jääkaapissa muutamia kuukausia.
- Jan1 vuosi sittenTänään tein 4 10l ämpäriä maustekurkkuja,kohta vuorossa kurkkusalaatinteko sitä tulee 5 ämpäriä,teen myös valkosipulikurkkuja,on sitten talvella herkkua kun saa ruoan kanssa nauttia.
- Arsoo4 vuotta sittenTuula tänään (03.08.2018) ainakin Tampereella citymarketissa kotimaisia
- Tuula4 vuotta sittenKun nyt jostain sais avomaankurkkuja...