• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosipulikurkut

Valkosipuliset etikkaliemeen säilötyt kurkut maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä.
Valkosipulikurkut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 kpl
  • yli 60 min
  • 12 kcal / annos (30g)

Ainekset

6 kpl
    • 1kgavomaankurkkuja
    • 2-3(250 g)sipulia
    • 4valkosipulinkynttä
    • muutama varsitilliä

Mausteliemi

    • 7dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 1rklsuolaa
    • 1rklsinapinsiemeniä
    • 2dlväkiviinaetikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna tilli varsineen.
  2. Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet, sipulit, valkosipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Jäähdytä tölkit. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi 2-3 viikon kuluttua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit lisätä tölkkeihin tillin sijaan mustaherukanlehtiä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 12 kcal49 kJ
  • Proteiinia0 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa0 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua