Valkosipulikurkut
Valkosipuliset etikkaliemeen säilötyt kurkut maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä.
6 kplyli 60 min12 kcal / annos (30g)
Ainekset
6 kpl
- 1kgavomaankurkkuja
- 2-3(250 g)sipulia
- 4valkosipulinkynttä
- muutama varsitilliä
Mausteliemi
- 7dlvettä
- 2dlsokeria
- 1rklsuolaa
- 1rklsinapinsiemeniä
- 2dlväkiviinaetikkaa
Valmistus
yli 60 min- Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna tilli varsineen.
- Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
- Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet, sipulit, valkosipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Jäähdytä tölkit. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäviksi 2-3 viikon kuluttua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit lisätä tölkkeihin tillin sijaan mustaherukanlehtiä.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 12 kcal49 kJ
- Proteiinia 0 g
- Hiilihydraatteja3 g
- Rasvaa0 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kauan tällä ohjeella säilötyt kurkut säilyy? Jääkaappiin jäänyt purkki jonka olen säilönyt loppu kesästä..
Martta, itse tehdyt etikkasäilykkeet säilyvät jääkaapissa muutamia kuukausia.
Tänään tein 4 10l ämpäriä maustekurkkuja,kohta vuorossa kurkkusalaatinteko sitä tulee 5 ämpäriä,teen myös valkosipulikurkkuja,on sitten talvella herkkua kun saa ruoan kanssa nauttia.
Tuula tänään (03.08.2018) ainakin Tampereella citymarketissa kotimaisia
Kun nyt jostain sais avomaankurkkuja...