Paahdetut porkkanat ja sitruunahummusReseptin takana kumppani

Paahdetut porkkanat ja sitruunahummus

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Paahdetut porkkanat hummuspedillä fetan ja yrttiöljyn kanssa on supermaukas alkuruoka tai lisäke. Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.

    Ainekset

    4 annosta
    4 (300 g)
     
    porkkanaa (tavallisia tai väriporkkanoita)
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1 rkl
     
    juoksevaa hunajaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Sitruunahummus

    1 tlk (380 g/230 g)
     
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tahinia eli seesaminsiementahnaa
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä hienonnettuna
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    1
     
    sitruunan mehu (n. 0,8 dl)
    tai
    n. 1 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Yrttiöljy

    1/2 ruukkua
     
    tuoretta korianteria
    tai
    1 dl
     
    oliiviöljyä
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Pinnalle

    1 pkt (200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    pistaasipähkinöitä kuorittuna
    tai
     
    (syötäviä kukkia tai ruusun terälehtiä)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    918 kJ / 219 kcal
    Rasva
    19 g
    josta tyydyttynyttä
    4,6 g
    Hiilihydraatit
    5,8 g
    josta sokereita
    3,5 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kuori ja leikkaa porkkanat pitkittäin puoliksi tai neljään osaan, porkkanoiden koosta riippuen. Sekoita öljy, hunaja ja suola.

    Laita porkkanat pellille leivinpaperin päälle. Kaada öljyseos päälle ja hiero se käsin porkkanoihin.

    Paahda 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Soseuta hummuksen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarpeen mukaan vettä, jos hummus on liian kiinteää.

    Hienonna korianteri. Sekoita oliiviöljy, korianteri ja suola keskenään yrttiöljyksi.

    Levitä hummusta tarjoiluvadin pohjalle. Nosta porkkanat hummuksen päälle. Ripottele pinnalle fetaa ja veitsellä rouhittua pistaasia. Viimeistele yrttiöljyllä ja halutessasi syötävillä kukilla tai kuivatuilla ruusun terälehdillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen pesty porkkana 1 kg 1 lk
      Hinta 2,19/kpl
      2,19/kg
    • Pirkka oliiviöljy 1l
      Hinta 18,40/kpl
      18,40/l