TomaattirisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattirisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tomaattirisotto on ruoka sinulle, joka rakastat pizza margheritaa - täyteläinen maku on yhdistelmä tomaattia ja juustoa. Teet risoton helposti säilyketomaateista.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (120 g)
 
sipuli
tai
3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
3 rkl
 
tai
8–9 dl
 
kasvislientä
tai
80 g
 
tai
60 g
 
tai
2 1/2 rkl
 
valkoviinietikkaa
tai

Tomaattikastike

1 tlk (400 g)
 
tai
1/2 ruukkua
 
basilikaa
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
992 kJ / 237 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
30,2 g
josta sokereita
6,4 g
Proteiini
4,3 g
Suola
8,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Hienonna sipuli. Kuullota sipulia kasarissa öljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja tomaattipyree ja jatka kuullottamista muutama minuutti.

Lisää kasvislientä desi kerrallaan ja hauduta, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Kypsennysaika on yhteensä noin 20 minuuttia. Riisi saa jäädä napakan kypsäksi ja risotto niin löysäksi, että se valahtaa lautaselle.

Risoton kypsyessä valmista tomaattikastike. Kaada kuoritut tomaatit liemineen sauvasekoittimen kulhoon. Nypi basilikan lehdet joukkoon. Lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi, mukaan saa jäädä sattumia.

Raasta parmesaani. Sekoita parmesaani, voi, etikka ja reilu puolet tomaattikastikkeesta kypsän risoton joukkoon.

Koristele annokset lopulla kastikkeella ja hienonnetulla basilikalla. Tarjoa heti alku- tai pääruokana.