Tomaattirisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
1 (120 g) | sipuli tai |
3 rkl | oliiviöljyä tai |
3 dl | tai |
3 rkl | tai |
8–9 dl | kasvislientä tai |
80 g | tai |
60 g | tai |
2 1/2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
Tomaattikastike | |
---|---|
1 tlk (400 g) | tai |
1/2 ruukkua | basilikaa tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 000 kJ / 238 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 30,4 g |
josta sokereita | 6,4 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 8,7 g |
Valmistus
Hienonna sipuli. Kuullota sipulia kasarissa öljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja tomaattipyree ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää kasvislientä desi kerrallaan ja hauduta, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Kypsennysaika on yhteensä noin 20 minuuttia. Riisi saa jäädä napakan kypsäksi ja risotto niin löysäksi, että se valahtaa lautaselle.
Risoton kypsyessä valmista tomaattikastike. Kaada kuoritut tomaatit liemineen sauvasekoittimen kulhoon. Nypi basilikan lehdet joukkoon. Lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi, mukaan saa jäädä sattumia.
Raasta parmesaani. Sekoita parmesaani, voi, etikka ja reilu puolet tomaattikastikkeesta kypsän risoton joukkoon.
Koristele annokset lopulla kastikkeella ja hienonnetulla basilikalla. Tarjoa heti alku- tai pääruokana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- K-Menu kuoritut tomaatit tomaattitäysmehussa 400g/240gHinta 0,79/kpl1,98/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,59/kpl7,18/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka tomaattisose 70 gHinta 0,59/kpl8,43/kg
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Strianese Kokonaiset San Marzano D.O.P. kuoritut tomaatit 400gHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Ciao Amore kuoritut tomaatit tomaattimehussa 400gHinta 1,39/kpl3,47/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(210 arviota)
- 30 - 60 min4,0(105 arviota)
- yli 60 min4,3(497 arviota)
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(120 arviota)
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,1(100 arviota)
- yli 60 min4,1(179 arviota)
Arvostele resepti
- Ihmettelijä29 päivää sittenEn ymmärrä, jos puolet tomaattikastikkeesta lisätään risoton joukkoon, niin mihin se toinen puoli laitetaan? 🤔
- K-Kuluttajapalvelu29 päivää sittenIhmettelijä, loput kastikkeesta käytetään kohdassa viisi.
- Eeva1 vuosi sittenTämä on täydellistä. Kerran kokeiltiin ja tästä tuli meidän keittiöön kesto suosikki. On tehty jo monet kerrat, eikä petä koskaan.
- Anna3 vuotta sittenViinietikka taittaa maun happamaksi, eikä kuulu risottoon. Tarkoitus on saada kirpeyttä, jonka vuoksi risotossa käytetään riisin kypsennyksen alkuvaiheessa viiniä tai vaihtoehtoisesti kasvisliemeen voisi lisätä sitruunaa.