Tomaattirisotto
Tomaattirisotto on ruoka sinulle, joka rakastat pizza margheritaa - täyteläinen maku on yhdistelmä tomaattia ja juustoa. Teet risoton helposti säilyketomaateista. Noin. 2,80€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(120 g)sipuli
- 3rkloliiviöljyä
- 8-9dlkasvislientä
- 60gPirkka voita
- 2 1/2rklvalkoviinietikkaa
Tomaattikastike
- 1tlk(400 g)K-Menu kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
- 1/2ruukkuabasilikaa
- 2rkloliiviöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Hienonna sipuli. Kuullota sipulia kasarissa öljyssä muutama minuutti. Lisää riisi ja tomaattipyree ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää kasvislientä desi kerrallaan ja hauduta, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Kypsennysaika on yhteensä noin 20 minuuttia. Riisi saa jäädä napakan kypsäksi ja risotto niin löysäksi, että se valahtaa lautaselle.
- Risoton kypsyessä valmista tomaattikastike. Kaada kuoritut tomaatit liemineen sauvasekoittimen kulhoon. Nypi basilikan lehdet joukkoon. Lisää loput ainekset. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi, mukaan saa jäädä sattumia.
- Raasta parmesaani. Sekoita parmesaani, voi, etikka ja reilu puolet tomaattikastikkeesta kypsän risoton joukkoon.
- Koristele annokset lopulla kastikkeella ja hienonnetulla basilikalla. Tarjoa heti alku- tai pääruokana.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä on täydellistä. Kerran kokeiltiin ja tästä tuli meidän keittiöön kesto suosikki. On tehty jo monet kerrat, eikä petä koskaan.
Viinietikka taittaa maun happamaksi, eikä kuulu risottoon. Tarkoitus on saada kirpeyttä, jonka vuoksi risotossa käytetään riisin kypsennyksen alkuvaiheessa viiniä tai vaihtoehtoisesti kasvisliemeen voisi lisätä sitruunaa.