Helppo pinaatti-raejuustolasagne
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pidä kasviruokapäivä ja valmista helppoa ja maukasta pinaatti-raejuustolasagnea.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5–6 annosta
- 9–12 (n. 200 g) Pirkka lasagnelevyä
Tomaattikastike
- 1 iso (150 g) sipuli
- 1/2 rkl öljyä
- 1 tlk (390 g) Pirkka yrttitomaattimurskaa
- 4 dl maitoa
- 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
Pinaattitäyte
- 2 ps (à 150 g) Pirkka pinaattia (pakaste)
- 1 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 500 g Valio Arki raejuustoa
- 1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia431 kJ / 103 kcal
- Rasva3,3 g
- josta tyydyttynyttä1,9 g
- Hiilihydraatit9,8 g
- josta sokereita3,5 g
- Proteiini7,9 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska, maito ja hunaja.
- Kaada pinaatit ja maito kattilaan, anna pinaatin sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta, pinaattia, raejuustoa ja lopuksi hieman juustoraastetta. Asettele päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyille uusi kerros kastikkeita. Jatka näin, kunnes levyt on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastikekerrokset, raejuusto ja juustoraaste.
- Paista 200-asteessa 35–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl2,14/kgIlman Plussa-korttia 1,05/kpl (2,69/kg)
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(241 arviota)
- yli 60 min3,9(50 arviota)
- 30 - 60 min4,0(352 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,6(19 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,3(20 arviota)
- alle 30 min3,6(45 arviota)
- yli 60 min4,0(118 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (316 arviota)
- Ella3 kuukautta sittenTomaattikastikkeeseen vain 2dl maitoa (jopa vähän vajaa), niin tuli oikein hyvä eikä yhtään vetinen. Raejuustostakin valutin kaiken ylimääräisen nesteen pois. Todella hyvältä maistuva resepti-idea siis, mutta tuon maidon määrän saisi korjata. Teen uudelleenkin!
- Kri5 kuukautta sittenHyvä terveellisempi arkiruoka
- Herkkusuu5 kuukautta sittenPakaste pinaatti sulatettu, valutettu ja paistettu voissa. Tomaattikastikkeesta jätetty maito kokonaan pois ja korvattu tölkillisellä kuorittuja Muttin tomaatteja, ja maustettu se vielä kasvisliemellä ja ripsulla suolaa. Vuokaan päällimmäiseksi murustettu vielä purkki fetaa ja lorautettu oliiviöljyä. Tuli super hyvää.
- Kotikokki6 kuukautta sittenHyvä nopea edullinen arkiuuniruoka
- Yök10 kuukautta sittenIhan kaamea velli. En suosittele kenellekään.
- amatöörikokki1 vuosi sittenTosi hyvä ja helppo arkiruoka! Ainoat muutokset mitä tein: vain 2dl maitoa tomaattikastikkeeseen, nokare voita pinaattiin ja 10 min pidempään uunissa.
- Vetinen2 vuotta sittenTein eilen keittoa, joten ajattelin nyt tehdä jotain kiinteää ruokaa. Toisin kävi.
- Kokkikolmone2 vuotta sittenMautonta, ehkä vähän liian vetinen. Ei maistunut edes taaperolle
- ei hävikkiä3 vuotta sittenVoiko tätä pakastaa raejuuston takia?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEi hävikkiä, todennäköisesti ruoka kestää pakastamisen, mutta emme ole testanneet pakastamista ja ruoan rakenne voi aina vähän muuttua pakastaessa.
- Nanida3 vuotta sittenHyvää tuli kun tein täsmälleen reseptin määrillä! 10min kauemmin tosin oli uunissa. Lopputulos ei tippaakaan vetistä, vaan just sopivan mehevää. Alle kouluikäiset lapset tykkäsivät osallistua kokkailuun ja mieskin yllättyi todella positiivisesti, vaikkei annos sisältänyt muruakaan lihaa ;) Lämmin suositus, tämä menee jatkoon.
- Hane4 vuotta sittenOhjeen mukaisesti tein ja hyvin onnistui! Ei ollut lainkaan vetinen lopputulos, vaikka kastike olikin tosi löysää.
- Johannes Kuolema5 vuotta sittenPieniä muutoksia reseptiin: Älkää nyt hyvät ihmiset lisätkö 4dl maitoa tomaattikastikkeeseen! Kertoohan se järkikin että se leikkaa ja tulee liian löysää. Laittakaa vaikka 2 purkkia tomaattimurskaa jonka keittää kasaan kastikkeeksi. Ja tottakai tomaattikastike pitää myös maustaa esim suolalla. Myös kasvisliemikuutio toimii todella hyvin. Pakaste pinaatti pitää AINA kuullottaa voissa ennen maidon lisäämistä tai pinaattiin jää ikävä maku. Kokeilin juuri näin eli maito pois tomaattisoosista (tietenkin, pakko olla virhe) ja kasvisliemikuutio antamaan makua ja pinaatit sulatetaan, valutetaan vesi pois ja kuullotetaan ennen maidon lisäämistä. Sitten muuten ohjeen mukaan ja ei jäänyt löysäksi ja oli lihansyöjällekin makua. Saattaa joutua vähän suolaa lisäämään mutta maku asia.
- Kodinherkku6 vuotta sittenKannattaa korvata maito kermalla tomaattikastikkeessa. Hieman vetinen resepti siitä huolimatta. Maukasta kylläkin 👌
- erika6 vuotta sitteneikö reseptin aineksia voi lisätä suoraan ostoslistalle?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenErika, reseptin ainekset voi lisätä suoraan ostoslistalle kännykkäsovelluksessa.
- Mustikka6 vuotta sittenOlen tehnyt tällä reseptillä monet kerrat. Aina on onnistunut ,viimeksi tein tänään. Hyvää oli!
- Tuikku7 vuotta sittenVuoka 23*15 Laitoin 2dl maitoa, muuten kaikki ohjeen mukaan. Tuli NIIN hyvää, nam👍
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHangry, todella harmillista kuulla ettei lasagne onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Hangry7 vuotta sittenVetistä velliä tuli vaikka tismalleen ohjeen mukaan tein. Pakastepinaattia oli aivan liikaa ja se maistui leväiseltä. Koko sotku meni roskiin. Olen erittäin pettynyt.
- Maria8 vuotta sitten"Tomaattikastikkeesta" tuli vetinen keitto, jossa maito saostui klimpeiksi ja hileiksi kuin kahvissa, jos maito on vanhentunutta. Koitin kahdesti eri purkin maidoilla (Pirkka rasvaton), sama tulos. Roskiin meni molemmat erät, kolmannen kerran tein tomaattikastikkeen kokonaan ilman maitoa pelkästä tomaattimurskasta, mausteista ja sipulista. Idea hyvä, mutta resepti ei kyllä toimi.
- Pettynyt kokkaaja8 vuotta sittenTehtiin aivan ohjeen mukaan. Lasangesta tuli aivan liian löysää ja mautontakin oli. Ei tarvitse tehdä toista kertaa. mielestä oli enemmän keittoa kuin lasangea. Ei lasangen kuuluu olla niin löysää. Annettiin vetäytyä niinkuin tapana on.
- Maitoallergikko8 vuotta sittenVaikuttaa hyvältä, mutta miten tästä saisi maidottoman?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Maitoallergikko, reseptiä on valitettavasti hankala muokata maidottomaksi kokeilematta. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.
- Vegeilyn oppilas8 vuotta sittenToi 4dl maitoa tomaattien oli meilläkin liikaa ja laittaisin kermaa pinaattiin. Lisäsin (valutettuja) kikherneitä jotka teki mukavan purutuntuman. Chili ois varmaan kans ollut hyvä lisä. Ideaa jalostamalla varmaan ihan toimiva resepti.
- Raejuustokeitto8 vuotta sittenMun lasagnesta tuli soppaa! Käytin tosin gluteenittomia lasagnelevyjä, mutta ihmettelin silti tuota nesteen määrää. Maistunee kuitenkin hyvältä!
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Raejuustokeitto, harmillista, ettei lasagne onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Lasagnen on hyvä antaa vetäytyä ennen tarjoilua. Jos tuntuu, että lasagne jää liian löysäksi voi seuraavalla kerralla kokeilla hiukan vähentää nesteen määrää.
- maistui koko perheelle8 vuotta sittenLisäsin tomaattikastikkeeseen porkkanaraastetta ja hyvä tuli. Raejuustoa ei ollut, joten pinaatin joukkoon sulatejuustoa. Teen toistekin.
- Kotikokki8 vuotta sittenMaidon loputtua korvasin tomaattikastikkeessa yhden dl maitoa kermalla. Lisäksi lisäsin reippaasti chiliä. Todella maistuva resepti!!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenAnnariina, kiitos kysymyksestäsi. Halutessaan lasagnen voi toki tehdä mainitsemallasi tavalla.