Mariannejuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 pkt (345 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
6 | liivatelehteä tai |
2 rkl | maitoa tai |
2 prk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 ps | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Pinnalle | |
1/2 pkt (à 345 g) | tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 869 kJ / 448 kcal |
Rasva | 29 g |
josta tyydyttynyttä | 17,1 g |
Hiilihydraatit | 41 g |
josta sokereita | 27,7 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja Marianne-rakeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Plussa-etu −20 %Domino 350g Marianne täytekeksiPlussa-kortillaEtuhinta 3,35/kpl9,57/kgIlman Plussa-korttia 4,19/kpl
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg