Mariannejuustokakku
Marianne on klassikkomakeinen, jossa on ihanan rapea minttukuori ja suklainen sisus. Mariannejuustokakku on kahvipöydän ehdoton suosikki. Tämäkin resepti vain n. 1,10€/annos*.
- 12 annosta
- yli 60 min
- 403 kcal / annos (110g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1pkt(345 g)Fazer Marianne -täytekeksejä
- 75gvoita
Täyte
- 6liivatelehteä
- 2rklmaitoa
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1psFazer Marianne crush -rouhetta
- 1/2dlsokeria
Pinnalle
- 1/2pkt(à 345 g)Fazer Marianne -täytekeksejä
- Fazer Marianne -rakeita
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
- Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Sekoita lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.
- Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Koristele kakun pinta halkaistuilla kekseillä ja Marianne-rakeilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 403 kcal1 690 kJ
- Proteiinia 4,99 g
- Hiilihydraatteja36,1 g
- Rasvaa26,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voiko turkkilaisen jogurtin vaihtaa ranskankermaan?
Jaakko, kyseinen resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeessa mainituilla raaka-aineilla. Tuorejuustokakkuja voi valmistaa monella eri tavalla käyttäen erilaisia aineksia. Voit siis halutessasi kokeilla korvata turkkilaisen jogurtin ranskankermalla.
Pakastimen kautta pöytään, juustokakun voi pakastaa mutta se kannattaa ottaa jo tarjoilua edeltävänä iltana sulamaan jääkaappiin. Sulatusta huoneenlämmössä ei suositella.
Voiko kakun hyydyttää pakastimessa? Ja ottaa sen sitten sieltä tarjoilupäivänä huoneenlämpöön sulamaan? Vaikuttaako se kakun rakenteeseen?
Kauanko säilyy jääkaapissa ennen syömistä? Voiko tehdä jo 14 tuntia ennen tarjoilua?
Synttärisankari, juustokakun voi hyvin tehdä jo 1-2 päivää ennen tarjoilua, kunhan sen pitää kylmässä.
Kannattaa laittaa enemmän maitoa tulee parempaa 🙏 testattu on !!
Haluaisin kokeilla tätä, mutta mistään ei näytä saavan Marianne keksejä :(
Olen juuri laittanut kakun hyytymään jääkaappiin, oli kiva tehdä! Kannattaa kokeilla.
Moi, kun olette tehneet tätä kakkua niin oletteko laittaneet maitoa enemmän vai vaan sen 2 ruokalusikallista?
Ihana kakku, kannattaa kokeilla! Tein äidille syntymäpäiville ja sai kiitosta. Helppo tehdä.
tuleekohan hyvä ku laitoin vahingossa vaan yhden kermapurkin?
tohelo, kakkua ei ole testattu yhdellä kermapakkauksella mutta voi olla, että kakun rakenteesta tulee tiiviimpi.
Tämä resepti kokeiltu itsenäisyyspäivänä, onnistui hyvin.
Pitääkö täytekekseistä raaputtaa täyte pois vai meneekö sekin pohjaan ?
hämmentynyt, myös keksien täyte menee mukaan pohjaan, eli täytettä ei tarvitse erikseen ottaa pois.
Eka juustokakku..eka kakku 20 vuoteen..huomenna Äitienpäivä. Kyllä se siitä ;)
Hei Ensimmäinen juustokakku, resepti on K-Koekeittiöllä testattu kahdella ruokalusikallisella maitoa. Valitettavasti videolla näyttäisi virheellisesti olevan sitä suurempi määrä.
Onko tosiaan tarkoitus kuumentaa 2 ruokalusikallista maitoa ja sekoittaa siihen 6 liivatelehteä? Tuossa videolla maidon määrä näytti vähän suuremmalta.
Hei! Meneekö pohjaan tosiaan koko 345g keksejä?
Hei Jonnauu, pohjaan käytetään 345 g keksejä.
Tätä kokeilen tänään leipoa kaverille synttärilahjaksi, toivon mukaan tulee edes lähelle saman näköinen kuin tuossa kuvassa..
Tää ois ihana joulupöydässä!
Tätä kokeillaan heti huomenna
K-Kaupoista löytyy myös vegaanivaihtoehto, hyydyttää samoin kuin liivate.
Dr Oetkeriltä löytyy Vegegel, kokonaan kasviperäinen liivatteen korvaaja. hae netistä esim. - liivatteen kasviperäinen korvaaja - löytyy hyvä käyttöohje.
Liivatteen voi korvata esim. agar-agarilla, joka on valmistettu merilevästä. Sitä löytyy ainakin luontaistuotekaupoista, luultavasti suurista marketeistakin jo. Netistä löytyy ohjeita annostukseen ja käyttöön.
Sitruuna hyydyttää liivatteen tavoin☺ määrää en muista mutta googlesta löytynee. Toki siihen tulee silloin myös sitruunan makua...
Millä tuon liivatteen voisi korvata?
Tätä täytyy kokeilla!