Piparkakkutalo purkissa Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparkakkutalo purkissa

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Helppo piparikaupunki rakennetaan suoraan lasipurkkiin! Purkin pohjalle ripotellaan kaunis sokerinhanki, jonka ansiosta talot pysyvät pystyssä ilman liimaa.

    Ainekset

    1 kpl
    1/2 pkt (à 500 g)
     
    valmista piparkakkutaikinaa (pakaste)
    tai

    Koristeluun

     
    tai
     
    tai

    Lisäksi

    1 ps (1 kg)
     
    Pirkka sokeria
    tai
    1 (Ø 15 cm, noin 15 cm korkea)
     
    iso lasipurkki
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    61 046 kJ / 14 590 kcal
    Rasva
    110,7 g
    josta tyydyttynyttä
    46,8 g
    Hiilihydraatit
    3 310,6 g
    josta sokereita
    3 117,4 g
    Proteiini
    32,6 g
    Suola
    2,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa piparkakkutalon kaava paperista tai pahvista. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Kostuta pöytää hieman, jotta paperi pysyy paikoillaan.

    Leikkaa taikinasta 5 kaavan muotoista palaa terävällä veitsellä. Leikkaa taloihin haluamasi muotoiset ikkunat. Leikkaa kuusimuotin avulla 4 kuusta jäljelle jäänneestä taikinasta. Poista ylimääräinen taikina.

    Paista piparkakkutalot ja kuuset 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Tarkkaile uunia, sillä piparkakut palavat helposti. Siirrä paistuneet osat leivinpapereineen tasaiselle alustalle jäähtymään.

    Lämmitä sokerikuorrutepakkauksia hetki kuumassa vedessä. Koristele jäähtyneet talot piirtämällä ääriviivat ohuesti valkoisella ja vihreällä sokerikuorrutteella. Koristele myös ikkunoiden reunat ja piirrä halutessasi taloihin ovet. Lisää sokerikuorrutteen pinnalle koristerakeita. Anna koristeiden kuivua yön yli.

    Laita suuren lasipurkin pohjalle reilusti sokeria. Upota jäähtyneet ja kuivuneet piparitalot sokerihankeen.

    Kauli loppu taikina ja tee siitä haluamasi muotoisia pipareita tai lisää taloja. Paista pienempiä pipareita 5–7 minuuttia.

    Purkkisokerin voit käyttää myöhemmin muihin leivonnaisiin!

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai piparitaikina 500g
      Hinta 2,79/kpl
      5,58/kg
    • Dr. Oetker Sokerikuorrute Vaaleanvhreä 125g
      Hinta 2,39/kpl
      19,12/kg
    • Dr. Oetker Silver -koristerakeet 76g
      Hinta 5,29/kpl
      69,61/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (22 arviota)