• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pipariset rommirahkapiiraset

Pipariset rommirahkapiiraset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (100g)

Ainekset

12 annosta
    • 1pkt(500 g)piparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte

    • 1pieni (150 g)omena (Golden Delicious)
    • 2prk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, rommi-rusina
    • 1kananmuna

Pinnalle

    • 2-3dlpuolukoita (pakaste)
    • n. 1dlvettä
    • n. 1/2dlhyytelösokeria
    • omena

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Painele taikinapalat voidellun 12 kappaleen muffinipellin syvennyksiin siten, että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Nosta pelti jääkaappiin.
  2. Kuori, poista siemenkota ja leikkaa omena hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita omena, rahka ja muna keskenään. Jaa täyte taikinapohjien päälle. (Täytettä on runsaasti.)
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista.
  4. Jaa jäiset puolukat piirasten päälle.
  5. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Anna hyytelön jäähtyä 2-4 minuuttia. Lusikoi hyytelö marjojen päälle. (Jos hyytelösokeri jähmettyy liikaa, voit kuumentaa sen uudelleen juoksevaksi.)

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia5,27 g
  • Hiilihydraatteja31,9 g
  • Rasvaa7,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille