• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Piparjuuri-persiljasilakat

Piparjuurisilakat maistuvat kalan ystäville. Piparjuuri ja persilja maustavat silakoiden kastikkeen.
Piparjuuri-persiljasilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 162 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Etikkaliemi

    • 5dlvettä
    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa

Kastike

    • 1 1/2dlmajoneesia
    • 2dlcrème fraîchea (ranskankerma)
    • 1/2dlpersiljasilppua
    • 1/4tlsuolaa
    • 1rklkermaa
    • 2rklpiparjuurta raastettuna
    • 3rklsokeria
    • mustapippurirouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa silakkafileet kevyesti talouspaperilla ja poista fileistä nahka. Sekoita vesi, etikka ja suola niin, että suola sulaa. Kaada etikkaliemi silakkafileiden päälle. Anna silakoiden kypsyä jääkaapissa n. 8 tuntia.
  2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi, persiljasilppu ja suola. Sekoita kerman joukkoon piparjuuri, sokeri ja mustapippurirouhetta. Yhdistä kerma- ja majoneesiseokset.
  3. Valuta silakat. Kaada kastike silakoiden päälle ja sekoita. Anna piparjuuri-persiljasilakoiden maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 162 kcal677 kJ
  • Proteiinia6,01 g
  • Hiilihydraatteja3,56 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille