Sisäfileepihvit ja viherpippurikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kananmunaton
Tarjoa sisäfileepihvit viherpippurikastikkeen ja valkosipuliperunoiden kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500–600 g | naudan sisäfileetä tai |
öljyä tai | |
mustapippuria tai | |
suolaa tai | |
1 tl | viherpippureita murskattuna ja muutama kokonainen tai |
1 prk (2 dl) | ruokakermaa, 15 % tai |
2 tl | lihafondia tai |
Valmistus
alle 15 min
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä poikkisyin 2 1/2–3 cm:n paksuisia viipaleita. Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.
Voitele pihvit öljyllä, rouhi pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa. Käännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.
Pyyhi pannu ohuesti öljyllä. Paista kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.
Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta. Pihvi on mehevimmillään, kun sitä paistaa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tällöin väri on sisältä punertava ja kypsyysaste medium. Jos pidät raaemmasta pihvistä, paista sitä vain hetki. Silloin pihvi on kypsyydeltään raaka ja sisältä punainen. Läpikypsäksi pihvin paistaa noin 5 minuutissa puolta kohden. Kypsän pihvin väri on harmaa .
Nosta pihvit kuumennetuille lautasille. Lisää pannulle pippurit sekä ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta kastike fondilla. Jos kastike paksunee liikaa, notkista tilkalla vettä.
Annostele kastike lautaselle pihvin viereen. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita ja vihreitä papuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(89 arvostelua)
- alle 30 min4,0(21 arvostelua)
- alle 30 min3,8(32 arvostelua)
- 30 - 60 min3,3(8 arvostelua)
- 30 - 60 min5,0(2 arvostelua)
- yli 60 min4,0(4 arvostelua)
- yli 60 min4,1(51 arvostelua)
- alle 15 min2,0(1 arvostelu)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (11 arvostelua)
- atte turune6 vuotta sitten5/5 maistu salami
- atte turunen6 vuotta sitten5/5 maistu salami