Sisäfileepihvit ja viherpippurikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sisäfileepihvit ja viherpippurikastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Kananmunaton
Tarjoa sisäfileepihvit viherpippurikastikkeen ja valkosipuliperunoiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500–600 g
 
naudan sisäfileetä
tai
 
öljyä
tai
 
mustapippuria
tai
 
suolaa
tai
1 tl
 
viherpippureita murskattuna ja muutama kokonainen
tai
1 prk (2 dl)
 
ruokakermaa (15 %)
tai
2 tl
 
lihafondia
tai

Ravintosisältö

Energia
736 kJ / 176 kcal
Rasva
10,7 g
josta tyydyttynyttä
5,9 g
Hiilihydraatit
1,4 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
18 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa fileestä poikkisyin 2 1/2–3 cm:n paksuisia viipaleita. Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.

Voitele pihvit öljyllä, rouhi pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa. Käännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.

Pyyhi pannu ohuesti öljyllä. Paista kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.

Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta. Pihvi on mehevimmillään, kun sitä paistaa 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tällöin väri on sisältä punertava ja kypsyysaste medium. Jos pidät raaemmasta pihvistä, paista sitä vain hetki. Silloin pihvi on kypsyydeltään raaka ja sisältä punainen. Läpikypsäksi pihvin paistaa noin 5 minuutissa puolta kohden. Kypsän pihvin väri on harmaa .

Nosta pihvit kuumennetuille lautasille. Lisää pannulle pippurit sekä ruokakerma ja anna kiehahtaa. Mausta kastike fondilla. Jos kastike paksunee liikaa, notkista tilkalla vettä.

Annostele kastike lautaselle pihvin viereen. Tarjoa lisäksi valkosipuliperunoita ja vihreitä papuja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Santa Maria viherpippuri 7g
    Hinta 2,29/kpl
    327,14/kg
  • Valio Eila paksumpi ruokakerma 15% laktoositon UHT
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/l
  • Bong Touch of Taste Riistafondi Kantarellilla 180ml
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria Viherpippuri Kokonainen 1 g
    Hinta 2,95/kpl
    226,92/kg
  • Meira Viherpippuri kokonainen 15g
    Hinta 1,39/kpl
    92,67/kg
  • Flora Ruoka 15% 2,5dl laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/l
  • Bong Touch Of Taste Vasikanfondi 180 ml
    Hinta 2,99/kpl
    16,61/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (13 arviota)

  • atte turune
    7 vuotta sitten
    5/5 maistu salami
  • atte turunen
    7 vuotta sitten
    5/5 maistu salami