Ruiskuorrutettu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruiskuorrutettu joulukinkku

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jaloviinalla maustettu kermakastike antaa uutta potkua perinteiselle joulukinkulle.

    Ainekset

    annosta
    1 kpl (6–8 kg)
     
    Pirkka tuoresuolattu juhlakinkku
    tai

    Kuorrutus

    1 dl
     
    Pirkka sinappia
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
     
    (1 1/2 rkl jaloviinaa)
    tai
    50 g
     
    tai

    Kastike

    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 prk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 rkl
     
    balsamiviinietikkaa
    tai
    2–3 rkl
     
    jaloviinaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu juhlakinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
    Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
    Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi ja keltuaiset (sekä jaloviina) keskenään. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle karkeaksi rouheeksi murskattuja hapankorppuja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
    Valmista kastike kinkulle: Ruskista vehnäjauhot voissa, samalla hyvin sekoittaen. Lisää ruokakerma joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää vesi, etikka, jaloviina ja ripaus suolaa. Tarkista maku ja tarjoa lämpimänä kinkun kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Pirkka hapankorppu 400g
      2,29/kpl
      5,73/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      0,49/kpl
      2,45/l
    • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
      Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
      3,79/kpl
      15,16/l
    • Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
      Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
      3,59/kpl
      14,36/l
    • Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
      Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
      3,19/kpl
      12,76/l
    • Oululainen hapankorppu 370g
      Oululainen hapankorppu 370g
      2,09/kpl
      5,65/kg
    • Oululainen Hapankorppu 200 g
      Oululainen Hapankorppu 200 g
      2,09/kpl
      10,45/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka sinappi mieto 125g
      Pirkka sinappi mieto 125g
      1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Pirkka sinappi tulinen 125g
      1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka Sinappi 275g mieto
      Pirkka Sinappi 275g mieto
      1,99/kpl
      7,24/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
      2,59/kpl
      5,18/kg
    • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      Meira ruokasuola 1kg jodioitu
      1,09/kpl
      1,09/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (13 arvostelua)