Hyppää sisältöön
Ruiskuorrutettu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruiskuorrutettu joulukinkku

  • Valmistusaikayli 60 min
Jaloviinalla maustettu kermakastike antaa uutta potkua perinteiselle joulukinkulle.

    Ainekset

    1 (6–8 kg)
     
    tuoresuolattu joulukinkku
    tai

    Kuorrutus

    1 dl
     
    Pirkka sinappia
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
     
    (1 1/2 rkl jaloviinaa)
    tai
    50 g
     
    tai

    Kastike

    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 rkl
     
    balsamiviinietikkaa
    tai
    2–3 rkl
     
    jaloviinaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Nosta kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla uuniin laitettaessa noin 10 astetta. (Pakastettu joulukinkku sulaa noin 2 vuorokautta kylmässä.) Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku nopeasti kylmällä vedellä ja pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
    Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
    Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sekoita sinappi ja keltuaiset (sekä jaloviina) keskenään. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle karkeaksi rouheeksi murskattuja hapankorppuja. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
    Valmista kastike kinkulle: Ruskista vehnäjauhot voissa, samalla hyvin sekoittaen. Lisää ruokakerma joukkoon vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää vesi, etikka, jaloviina ja ripaus suolaa. Tarkista maku ja tarjoa lämpimänä kinkun kanssa.
    Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Hinta 1,45/kpl
      3,62/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
      Hinta 3,19/kpl
      12,76/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Auran sinappi mieto 125g
      Hinta 1,25/kpl
      10,00/kg
    • Turun Sinappia Väkevä Tuubi 125 g
      Hinta 1,39/kpl
      11,12/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Oululainen Hapankorppu 200 g
      Hinta 2,15/kpl
      10,75/kg
    • Vaasan hapankorppu original 200g
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositon
      Hinta 1,29/kpl
      6,45/l
    • Plussa-etu
      Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,70/2 kpl
      6,17/l
      Ilman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
    • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
      Hinta 4,59/kpl
      18,36/l
    • Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
      Hinta 3,39/kpl
      13,56/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (14 arviota)