• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pitaleivät broileritäytteellä

Jokainen ruokailija voi täyttää itse tehdyt pitaleivät makunsa mukaan kasviksilla, broilerilla, juustolla ja kastikkeilla.
Pitaleivät broileritäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 468 kcal / annos (260g)

Ainekset

8 annosta

Pitaleivät

    • 2dlvettä
    • 35g(2/3 pal.)hiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 5dlvehnäjauhoja

Täytteet

    • 1kerä (200 g)jäävuorisalaattia
    • 2tomaattia
    • 1(150 g)sipuli
    • 1prkmietoa tacomaustekastiketta
    • 2pkt(n.700g)Pirkka hunajamarinoituja broilerisuikaleita
    • öljyä
    • 1-2tlchilimaustetta
    • 1prk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 2dljuustoraastetta
    • 8kplpeperone-maustepaprikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja öljy sekä noin 2 dl jauhoja. Lisää loput jauhot ja alusta taikina sileäksi käsin. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  2. Jauhota pöytä ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele taikinapaloista pyöreitä noin 1/2 cm:n paksuja leipiä. Nostele leivät kahdelle leivinpaperille ja anna kohota liinan alla muhkeiksi n. 30-45 minuuttia.
  3. Laita leivinpellit uuniin ja uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vedä kohonneet pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja paista 5-6 minuuttia. Peitä lämpimät leivät leivinliinalla, ettei kuori kovetu.
  4. Valmistele kaikki täytteet eri astioihin. Pese jäävuorisalaatti ja tomaatit. Leikkaa salaatti ja kuorittu sipuli ohuiksi suikaleiksi ja tomaatit pieniksi lohkoiksi. Ruskista broilerisuikaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ja hauduta lopuksi kaikki yhdessä kypsiksi. Mausta chilimausteella.
  5. Leikkaa lämpimän leivän reunasta pala pois ja avaa leipä taskuksi leikkauspinnasta veitsellä. Jokainen ruokailija voi itse täyttää pitaleivän taskunsuusta salaatilla, tomaatilla, sipulilla, maustekastikkeella, broilerinsuikaleilla, ranskankermalla ja juustolla. Koristele maustepaprikalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 468 kcal1 960 kJ
  • Proteiinia24,2 g
  • Hiilihydraatteja32,5 g
  • Rasvaa25,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Margie6.2.2016

    Tein tällä ohjeella. Leivistä tulee aika pieniä tuolla ohjeella, suosittelen tekemään 1,5 kertaisen. muuten kiva ohje