Pitaleivät broileritäytteellä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pitaleivät broileritäytteellä

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jokainen ruokailija voi täyttää itse tehdyt pitaleivät makunsa mukaan kasviksilla, broilerilla, juustolla ja kastikkeilla.

    Ainekset

    8 annosta

    Pitaleivät

    2 dl
     
    vettä
    tai
    35 g (2/3 pal.)
     
    hiivaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    5 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Täytteet

    1 kerä (200 g)
     
    jäävuorisalaattia
    tai
    2
     
    tomaattia
    tai
    1 (150 g)
     
    sipuli
    tai
    1 prk
     
    mietoa tacomaustekastiketta
    tai
    2 pkt (à 450 g)
     
    tai
     
    öljyä
    tai
    1–2 tl
     
    chilimaustetta
    tai
    1 prk (200 g)
     
    crème fraîchea (ranskankerma)
    tai
    2 dl
     
    juustoraastetta
    tai
    8
     
    vihreää peperonia (säilyke)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    732 kJ / 175 kcal
    Rasva
    7,8 g
    josta tyydyttynyttä
    3 g
    Hiilihydraatit
    13,9 g
    josta sokereita
    2,2 g
    Proteiini
    11,1 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja öljy sekä noin 2 dl jauhoja. Lisää loput jauhot ja alusta taikina sileäksi käsin. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.

    Jauhota pöytä ja jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele taikinapaloista pyöreitä noin 1/2 cm:n paksuja leipiä. Nostele leivät kahdelle leivinpaperille ja anna kohota liinan alla muhkeiksi n. 30–45 minuuttia.

    Laita leivinpellit uuniin ja uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vedä kohonneet pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille ja paista 5–6 minuuttia. Peitä lämpimät leivät leivinliinalla, ettei kuori kovetu.

    Valmistele kaikki täytteet eri astioihin. Pese jäävuorisalaatti ja tomaatit. Leikkaa salaatti ja kuorittu sipuli ohuiksi suikaleiksi ja tomaatit pieniksi lohkoiksi. Ruskista broilerisuikaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ja hauduta lopuksi kaikki yhdessä kypsiksi. Mausta chilimausteella.

    Leikkaa lämpimän leivän reunasta pala pois ja avaa leipä taskuksi leikkauspinnasta veitsellä. Jokainen ruokailija voi itse täyttää pitaleivän taskunsuusta salaatilla, tomaatilla, sipulilla, maustekastikkeella, broilerinsuikaleilla, ranskankermalla ja juustolla. Koristele maustepaprikalla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • SM Tex MexTaco Sauce Mild 350g
      Hinta 3,29/kpl
      9,40/kg
    • Pirkka kanan fileesuikale hunajamarinoitu 450g
      Hinta 3,79/kpl
      8,42/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (53 arviota)

    • Margie
      8 vuotta sitten
      Tein tällä ohjeella. Leivistä tulee aika pieniä tuolla ohjeella, suosittelen tekemään 1,5 kertaisen. muuten kiva ohje