• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Täytetyt letut

Jauhelihalla täytetyt letut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Voit valmistaa letut etukäteen ja lämmittää ne uunissa.
Täytetyt letut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 181 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta

Täyte

Pinnalle

    • juustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 10 isoa lettua.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden pehmetä. Ripottele jauhot kypsän jauhelihan joukkoon ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen.
  3. Kuutioi tomaatit ja sekoita jauhelihaseokseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja anna hautua hiljaa noin 5 minuuttia. Levitä seos letuille ja kääri rulliksi.
  4. Halutessasi voit kuorruttaa letut uunissa. Lado rullat voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmiita jauhelihaohukaisia voi koululainen ottaa ja kuumentaa välipalaksi mikrossa. Kaksi ohukaista mikrossa lämpenee täysteholla (600 W) noin 2 minuutissa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 181 kcal757 kJ
  • Proteiinia7,51 g
  • Hiilihydraatteja8,88 g
  • Rasvaa14,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33