Täytetyt letutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Täytetyt letut

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Jauhelihalla täytetyt letut maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Voit valmistaa letut etukäteen ja lämmittää ne uunissa.

    Ainekset

    5 annosta
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    5 dl
     
     
    kevytmaitoa
    tai
    tai
    2
     
    tai
    3/4 dl
     
    rypsiöljyä tai sulatettua voita
    tai

    Täyte

    1 iso (150 g)
     
    sipuli
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä tai voita
    tai
    350 g
     
    jauhelihaa
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    200 g
     
    tomaattia
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Pinnalle

     
    juustoraastetta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    582 kJ / 139 kcal
    Rasva
    8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,4 g
    Hiilihydraatit
    9,8 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    6,9 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna turvota noin 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 10 isoa lettua.

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden pehmetä. Ripottele jauhot kypsän jauhelihan joukkoon ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen.

    Kuutioi tomaatit ja sekoita jauhelihaseokseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja anna hautua hiljaa noin 5 minuuttia. Levitä seos letuille ja kääri rulliksi.

    Halutessasi voit kuorruttaa letut uunissa. Lado rullat voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

    Vinkki! Valmiita jauhelihaohukaisia voi koululainen ottaa ja kuumentaa välipalaksi mikrossa. Kaksi ohukaista mikrossa lämpenee täysteholla (600 W) noin 2 minuutissa.