• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sadonkorjuupiiras

Sadonkorjuupiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 201 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

    • 100gPirkka leivontamargariinia
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlPirkka pizzamaustetta
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 1/2dlvettä

Täyte

    • 1/2pkt(à 300 g)parsakaalinuppuja
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 1(200 g)paprika
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklsiirappia
    • n. 80gAmerikan pekonia
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1/2-1tlkuivattua rakuunaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2kananmunaa
    • 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1dlPirkka kevytmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi kylmä rasva, vehnä- ja ruisjauhot, pizzamauste sekä leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (halkaisija 30 cm) ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.
  2. Paloittele parsakaalinuput. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
  3. Suikaloi pekonit ja ruskista ne pannulla. Lisää kasvikset. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta seos siirapilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita munat, ranskankerma, maito ja juustoraaste keskenään. Levitä kasvisseos esikypsennetyn piiraspohjan päälle ja kaada päälle muna-maitoseos.
  5. Kypsennä sadonkorjuupiirasta 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 201 kcal841 kJ
  • Proteiinia5,96 g
  • Hiilihydraatteja11,6 g
  • Rasvaa14,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua