SalviapestopizzaReseptin takana kumppani

Salviapestopizza

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen valkoisen pizzan täytteenä on salviapestoa, mozzarellaa ja perunaa. Kuohkea napolilainen pizzapohja paistetaan pizzakiven tai kuuman pellin päällä. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

    Ainekset

    4 kpl

    Pohja

    600 g (n. 9,2 dl)
     
    tai
    385 g
     
    vettä
    tai
    18 g (n. 3 tl)
     
    hienoa merisuolaa
    tai
    1 g (n. 1/3 tl)
     
    kuivahiivaa
    tai

    Rosmariiniperunat

    4 (n. 680 g)
     
    kiinteää perunaa (esim. siikli)
    tai
    1 rkl
     
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
    tai
    1 tl
     
    rosmariinia
    tai
    1/3 tl
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

    2 ps (á 200 g/125 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tlk (135 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
     
    tuoretta salviaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    878 kJ / 209 kcal
    Rasva
    8,5 g
    josta tyydyttynyttä
    2,6 g
    Hiilihydraatit
    25,4 g
    josta sokereita
    1,1 g
    Proteiini
    7 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.

    Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.

    Leikkaa pestyt perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Paista pannulla öljyssä suolan ja rosmariinin kanssa noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.

    Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.

    Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.

    Sivele yhdelle pizzapohjalle kerrallaan oliiviöljyä. Lado päälle revitty mozzarella ja rosmariiniperunat. Lusikoi salviapesto tipoittain perunoiden päälle.

    Valuta pizza pizzalapion avulla kuumalle pizzakivelle tai pellille. Paista 3–5 minuuttia, kunnes pizzan pinta on kauniin kultaisen värinen. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.

    Viimeistele pizza pecorinolla ja tuoreella salvialla ja leikkaa paloiksi.

    Pizzan uuniin saaminen on usein hankalin kohta pizzan teossa. Pohjan muotoilussa kannattaa käyttää apuna reilusti karkeita vehnäjauhoja, ettei pohja tartu kiinni. Pizzalapio helpottaa paljon pizzan siirtämistä. Jos sinulla ei ole pizzalapiota, voit täyttää pizzan ohuen puisen leikkuulaudan tai toisen uuninpellin päällä ja asettaa pizzan sen avulla pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Voit myös viimeistellä pizzan pohjan paistinpannulla liedellä paistaen, kunnes pohja saa väriä. Muista kuitenkin muotoilla pizzasta paistinpannuun sopivan kokoinen

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
      Hinta 3,59/kpl
      3,59/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka mozzarella 200g/125g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,00/3 kpl
      10,67/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,49/kpl (11,92/kg)
    • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 10,35/kpl
      20,70/l
    • Pirkka salviapesto 135g
      Hinta 2,19/kpl
      16,22/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikas
      Hinta 1,35/kpl
      1,69/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (51 arviota)

    • Ceemeekoo
      3 vuotta sitten
      Todella herkullinen. Tuli heittämällä uudeksi suosikiksi.
    • Ansku
      3 vuotta sitten
      Aivan ihana ja uudenlainen pizza!!