SalviapestopizzaReseptin takana kumppani

Salviapestopizza

Herkullisen valkoisen pizzan täytteenä on salviapestoa, mozzarellaa ja perunaa. Kuohkea napolilainen pizzapohja paistetaan pizzakiven tai kuuman pellin päällä. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.

  • 4 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

4 kpl

Pohja

Rosmariiniperunat

    • 4(n. 680 g)kiinteää perunaa (esim. siikli)
    • 1rklPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
    • 1tlrosmariinia
    • 1/3tlsuolaa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
  2. Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
  3. Leikkaa pestyt perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Paista pannulla öljyssä suolan ja rosmariinin kanssa noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
  4. Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
  5. Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
  6. Sivele yhdelle pizzapohjalle kerrallaan oliiviöljyä. Lado päälle revitty mozzarella ja rosmariiniperunat. Lusikoi salviapesto tipoittain perunoiden päälle.
  7. Valuta pizza pizzalapion avulla kuumalle pizzakivelle tai pellille. Paista 3-5 minuuttia, kunnes pizzan pinta on kauniin kultaisen värinen. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
  8. Viimeistele pizza pecorinolla ja tuoreella salvialla ja leikkaa paloiksi.

Tiesitkö että...

Pizzan uuniin saaminen on usein hankalin kohta pizzan teossa. Pohjan muotoilussa kannattaa käyttää apuna reilusti karkeita vehnäjauhoja, ettei pohja tartu kiinni. Pizzalapio helpottaa paljon pizzan siirtämistä. Jos sinulla ei ole pizzalapiota, voit täyttää pizzan ohuen puisen leikkuulaudan tai toisen uuninpellin päällä ja asettaa pizzan sen avulla pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Voit myös viimeistellä pizzan pohjan paistinpannulla liedellä paistaen, kunnes pohja saa väriä. Muista kuitenkin muotoilla pizzasta paistinpannuun sopivan kokoinen

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    Caputo Pizzeria pizzajauho 1kg 00-tyypin vehnäjauho
    2,15/kpl
  • Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    Myllyn Paras Pizzajauho 1 kg
    2,09/kpl
  • Hungry Chef pizzajauho 750g
    Hungry Chef pizzajauho 750g
    2,39/kpl3,19/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,85/kpl25,91/kg
  • Kitola Siikli 1kg Suomi
    Kitola Siikli 1kg Suomi
    2,29/kpl
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    6,29/kpl12,58/l
  • Pirkka rosmariini 14g
    Pirkka rosmariini 14g
    0,75/kpl53,57/kg
  • Meira Rosmariini 15g pussi mauste
    Meira Rosmariini 15g pussi mauste
    0,57/kpl38,00/kg
  • Meira Rosmariini 19g tölkki mauste
    Meira Rosmariini 19g tölkki mauste
    0,99/kpl52,10/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mozzarella 200g/125g
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    -14 %2,202 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-14 %
    1,29/kpl10,32/kg
  • Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositon
    1,49/kpl11,92/kg
  • Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala Campana 220g/125g vähälaktoosinen
    2,79/kpl22,32/kg
  • Pirkka salviapesto 135g
    Pirkka salviapesto 135g
    1,95/kpl14,44/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,25/kpl31,25/kg
  • QuattroColli 200g Pecorino Romano D.O.P
    QuattroColli 200g Pecorino Romano D.O.P
    6,49/kpl32,45/kg
  • Järvikylä Salvia ruukku
    Järvikylä Salvia ruukku
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 43 arvostelua