Salviapestopizza
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullisen valkoisen pizzan täytteenä on salviapestoa, mozzarellaa ja perunaa. Kuohkea napolilainen pizzapohja paistetaan pizzakiven tai kuuman pellin päällä. Resepti: Jukka Salminen / Slicemonger.
Ainekset
4 kpl
Pohja | |
---|---|
600 g (n. 9,2 dl) | tai |
385 g | vettä tai |
18 g (n. 3 tl) | hienoa merisuolaa tai |
1 g (n. 1/3 tl) | kuivahiivaa tai |
Rosmariiniperunat | |
4 (n. 680 g) | kiinteää perunaa (esim. siikli) tai |
1 rkl | Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä tai |
1 tl | rosmariinia tai |
1/3 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
2 pkt (á 200 g/125 g) | tai |
1 dl | tai |
1 tlk (135 g) | tai |
1 dl | tai |
tuoretta salviaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita pohjan ainekset keskenään. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina ei tartu kulhon reunoihin tai käsiin. Muotoile taikinasta pallo ja kohota ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Kohotusastiaksi sopii esimerkiksi suuri kannellinen kulho tai elintarvikekäyttöön sopiva muovilaatikko.
Jaa kohotettu taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kohota vielä ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä tunnin verran.
Leikkaa pestyt perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Paista pannulla öljyssä suolan ja rosmariinin kanssa noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
Lämmitä uuni grillivastuksilla 250 asteeseen tai niin kuumaksi kuin mahdollista. Aseta pizzakivi tai väärin päin käännetty tyhjä uunipelti uunin ylimmälle tasolle ja lämmitä noin tunti ennen paistoa. Pizzakiven tai pellin tulee olla mahdollisimman kuuma.
Nosta taikinapallo jauhotetulle pöydälle. Voit muotoilla ja täyttää pizzan myös ohuen puisen leikkuulaudan tai uunipellin päällä, jos käytössä ei ole pizzalapiota. Painele taikinassa oleva ilmaa keskeltä reunoille. Venytä pohja pyöreäksi (Ø noin 30 cm). Jätä pizzaan noin 1 cm:n paksuinen reuna. Muista käyttää tarpeeksi jauhoa pizzan alla ettei pohja tartu kiinni.
Sivele yhdelle pizzapohjalle kerrallaan oliiviöljyä. Lado päälle revitty mozzarella ja rosmariiniperunat. Lusikoi salviapesto tipoittain perunoiden päälle.
Valuta pizza pizzalapion avulla kuumalle pizzakivelle tai pellille. Paista 3–5 minuuttia, kunnes pizzan pinta on kauniin kultaisen värinen. Muotoile, täytä ja paista loput pizzat samoin.
Viimeistele pizza pecorinolla ja tuoreella salvialla ja leikkaa paloiksi.
Pizzan uuniin saaminen on usein hankalin kohta pizzan teossa. Pohjan muotoilussa kannattaa käyttää apuna reilusti karkeita vehnäjauhoja, ettei pohja tartu kiinni. Pizzalapio helpottaa paljon pizzan siirtämistä. Jos sinulla ei ole pizzalapiota, voit täyttää pizzan ohuen puisen leikkuulaudan tai toisen uuninpellin päällä ja asettaa pizzan sen avulla pizzakivelle tai kuumalle uunipellille. Voit myös viimeistellä pizzan pohjan paistinpannulla liedellä paistaen, kunnes pohja saa väriä. Muista kuitenkin muotoilla pizzasta paistinpannuun sopivan kokoinen
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(17 arvostelua)
- yli 60 min4,4(29 arvostelua)
- yli 60 min4,7(56 arvostelua)
- yli 60 min4,5(173 arvostelua)
- yli 60 min4,1(32 arvostelua)
- yli 60 min4,7(48 arvostelua)
- yli 60 min4,7(83 arvostelua)
- yli 60 min3,8(24 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (49 arvostelua)
- Ceemeekoo2 vuotta sittenTodella herkullinen. Tuli heittämällä uudeksi suosikiksi.
- Ansku2 vuotta sittenAivan ihana ja uudenlainen pizza!!