• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pizzeriasalaatti

Pizzerioista tuttu kaalisalaatti valmistuu nopeasti.
Pizzeriasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 71,9 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 1kgkeräkaalia
    • 3/4dlöljyä
    • 1/4dlviinietikkaa
    • 1/2tlvalkosipulisuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2tlsokeria

Pinnalle

    • persiljaa, tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi monitoimikoneen ohuimmalla terällä. Siirrä suikaleet tilavaan kulhoon ja kaada päälle öljy, viinietikka ja mausteet. Lisää joukkoon tölkillinen paprikasalaattia liemineen, sekoita hyvin. Pane salaatti kylmään vähintään tunniksi maustumaan. (Salaatti paranee saadessaan seistä pidempään. Happo pehmentää kaalin ja maku pyöristyy. Salaatti säilyy hyvin viikon jääkaapissa.)
  2. Mausta salaattiannos hienonnetulla persiljalla, tillillä tai ruohosipulilla vasta tarjottaessa. Pizzeriasalaatti on saanut nimensä pizzerioista, jossa sitä tarjotaan perussalaattina pizzan kanssa. Se sopii kuitenkin erinomaisesti myös grillatulle lihalle ja makkaralle ja korvaa grilliaterialla myös perunan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71,9 kcal301 kJ
  • Proteiinia1,05 g
  • Hiilihydraatteja4,98 g
  • Rasvaa5,31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille