• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kevään kasvissalaatti

Kevään kasvissalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 207 kcal / annos (180g)

Ainekset

10 annosta

Kastike

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan. Levitä paprikat pellille ja paista niitä 250-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Ota paprikat uunista ja pane muovipussiin.
  3. Kuori hieman jäähtyneet paprikat, suikaloi ja levitä ne vadille. Kaada päälle puolet kastikkeesta. Anna maustua kylmässä pari tuntia tai yön yli.
  4. Harjaa perunat puhtaiksi tai kuori tarvittaessa. Keitä perunat ja porkkanat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele isot perunat; pienet voit jättää kokonaisiksi.
  5. Sekoita lämpimien perunoiden ja porkkanoiden joukkoon hienonnetut kevätsipulit ja tilli sekä loput kastikkeesta. Anna maustua huoneenlämmössä kannen alla noin 1/2 tuntia ja nosta kylmään.
  6. Paloittele puhdistetut sokeriherneen palot ja retiisit. Lisää ne perunoiden joukkoon. Kaada seos tarjoiluvadille. Nostele ympärille marinoidut paprikasuikaleet ja kaada vadille jäänyt marinadi salaatille. Levitä päälle rucolan lehdet ja pinjansiemenet.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 207 kcal866 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille