Pääsiäisen pupukakku
Suloinen pupukakku on pääsiäispyhien hittiherkku. Eikä ole pupua ilman porkkanoita: kermavaahdon alle kätkeytyvät suositun porkkanakakun elementit, porkkanainen kakkupohja ja mehevä tuorejuustotäyte.
- 16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16 annosta
Kakkupohja
- 300gporkkanoita
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1dlfariinisokeria
- 2tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 1dlrypsiöljyä
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rs(à 200 g)appelsiinin makuista tuorejuustoa
- 1/2dltomusokeria
- 1/2dlappelsiinimehua
Kuorrutus
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rkltomusokeria
Koristeluun
- valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa koristemassaa
- marenkeja
- pääsiäiskarkkeja
- vadelmarouhetta
Valmistus
yli 60 min- Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet, porkkanaraaste ja öljy taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 55-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä.
- Jos kakkupohjan pinta on hieman kupera, tasoita sitä leikkaamalla ohut pala pinnasta pois. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kelmulla sama irtopohjavuoka, jolla paistoit kakkupohjan.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi pienessä kulhossa mikrossa. Lisää kuivaksi puristellut liivatteet ja sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada liivateliemi vaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Nosta alimmainen kakkulevy kelmutettuun vuokaan Levitä puolet täytteestä levyn päälle. Nosta keskimmäinen levy vuokaan ja täytä lopulla täytteellä. Nosta kolmas kakkulevy vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Muotoile valkoisesta massasta pupun korvat. Kauli vaaleanpunaisesta massasta ohut levy ja leikkaa hieman korvia pienemmät osat ja paina ne korviin. Työnnä korvat cocktailtikkuihin, joilla ne on helppo asettaa paikoilleen kakkuun. Muotoile pupun silmät pienestä palasta mustaa massaa. Jätä korvat ja silmät leivinpaperin päälle kuivumaan ja kovettumaan seuraavaan päivään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta kermavaahdolla.
- Aseta valmistamasi korvat paikoilleen kakun päälle. Koristele marengeilla ja pääsiäiskarkeilla sekä marjarouheella. Asettele lopuksi silmät ja vaaleanpunainen karkki nenäksi kakun etureunaan.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voikohan hasselpähkinän korvata jollakin muulla, jos vierailla on pähkinäallergia?
Pähkinäongelma, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muilla raaka-aineilla. Hasselpähkinärouheen voi halutessaan jättää pohjasta pois.
Hyvältä näyttää
Tämä oli erittäin hyvää minun mielestäni. Vaikka minun poikani ei tykkää mistään muusta kuin tonnikalapastasta niin hän näytti pitävän siitä.
Hyvää olisi maistaa
Niin söpö ja niin kaunis eikä yhtään liian makea😍