Pääsiäisen pupukakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suloinen pupukakku on pääsiäispyhien hittiherkku. Eikä ole pupua ilman porkkanoita: kermavaahdon alle kätkeytyvät suositun porkkanakakun elementit, porkkanainen kakkupohja ja mehevä tuorejuustotäyte.
Ainekset
16 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
300 g | porkkanoita tai |
4 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
5 dl | tai |
1 dl | tai |
2 tl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 tl | tai |
1 dl | rypsiöljyä tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rs (à 200 g) | tai |
1/2 dl | tomusokeria tai |
1/2 dl | appelsiinimehua tai |
Kuorrutus | |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rkl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
Koristeluun | |
valkoista, vaaleanpunaista ja mustaa koristemassaa tai | |
marenkeja tai | |
pääsiäiskarkkeja tai | |
vadelmarouhetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Pingota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet, porkkanaraaste ja öljy taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 55–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Jos kakkupohjan pinta on hieman kupera, tasoita sitä leikkaamalla ohut pala pinnasta pois. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kelmulla sama irtopohjavuoka, jolla paistoit kakkupohjan.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi pienessä kulhossa mikrossa. Lisää kuivaksi puristellut liivatteet ja sekoita, kunnes liivatteet liukenevat. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada liivateliemi vaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
Nosta alimmainen kakkulevy kelmutettuun vuokaan Levitä puolet täytteestä levyn päälle. Nosta keskimmäinen levy vuokaan ja täytä lopulla täytteellä. Nosta kolmas kakkulevy vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Muotoile valkoisesta massasta pupun korvat. Kauli vaaleanpunaisesta massasta ohut levy ja leikkaa hieman korvia pienemmät osat ja paina ne korviin. Työnnä korvat cocktailtikkuihin, joilla ne on helppo asettaa paikoilleen kakkuun. Muotoile pupun silmät pienestä palasta mustaa massaa. Jätä korvat ja silmät leivinpaperin päälle kuivumaan ja kovettumaan seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta kermavaahdolla.
Aseta valmistamasi korvat paikoilleen kakun päälle. Koristele marengeilla ja pääsiäiskarkeilla sekä marjarouheella. Asettele lopuksi silmät ja vaaleanpunainen karkki nenäksi kakun etureunaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,0(66 arviota)
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
- yli 60 min4,2(61 arviota)
- 30 - 60 min4,1(124 arviota)
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- 30 - 60 min4,1(107 arviota)
- yli 60 min3,9(76 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (85 arviota)
- Pakastaja7 kuukautta sittenVoiko kakkupohjan pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenPakastaja, kakkupohjan voi pakastaa tuorekelmuun käärittynä.
- Vanahamuarikeittiöstä1 vuosi sittenPuolet aineista puuttui, mutta hyvä tuli! korvasin puuttuvat aineet sokerilla ja kulutusmaidolla
- Pähkinäongelma4 vuotta sittenVoikohan hasselpähkinän korvata jollakin muulla, jos vierailla on pähkinäallergia?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPähkinäongelma, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muilla raaka-aineilla. Hasselpähkinärouheen voi halutessaan jättää pohjasta pois.
- Linnea4 vuotta sittenHyvältä näyttää
- Oot vaaraks muille ja ittelles4 vuotta sittenTämä oli erittäin hyvää minun mielestäni. Vaikka minun poikani ei tykkää mistään muusta kuin tonnikalapastasta niin hän näytti pitävän siitä.
- Arska5 vuotta sittenHyvää olisi maistaa
- pupu 🐰 kakku5 vuotta sittenNiin söpö ja niin kaunis eikä yhtään liian makea😍