Sitruuna-kesäkurpitsahillo
- Annosmäärä25 annos
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Raikas sitruunatahna muistuttaa maultaan lemon curdia. Tahna on monikäyttöinen ja maistuu myös sellaisenaan paahtoleivän päällä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
25 annos
1 (450 g) | keskikokoinen kesäkurpitsa tai |
2 (350 g) | omenaa (esim. Golden Delicious) tai |
1 dl | vettä tai |
2 | sitruunaa (n. 2 tl kuorta + 1 1/2 dl mehua) tai |
2 1/2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kesäkurpitsat kattilaan.
Kuori omenat. Halkaise ne, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Lisää kattilaan vesi ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Pese sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää ne soseeseen. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Sitruunatahna sopii marmeladin tapaan leivän päälle tai täytekakkujen väliin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(73 arvostelua)
- yli 60 min4,2(13 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(93 arvostelua)
- yli 60 min3,9(156 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(33 arvostelua)
- yli 60 min3,9(92 arvostelua)
- yli 60 min4,1(68 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(12 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (62 arvostelua)
- Maria 2.6 kuukautta sittenTein ekaa kertaa ja tulen tekemään uudestaan. Tätä voi tehdä vaikka talvella. Mahtavan makuista paahtoleivällä aamulla ja homejuustokeksillä illalla!
- Maria1 vuosi sittenPitää tehdä lisää kun oli niin hyvää.
- Maiskis2 vuotta sittenOlen kaivannut ohjetta. Mummoni teki lapsuudessani kurpitsa-sitruunahillosta herkkullisen uunipellillisen avopiirakan ohuella pullapohjalla.
- Kotiviljelijä4 vuotta sittenOnko ohjeessa käytetty vihreää vai keltaista kesäkurpitsaa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKotiviljelijä, resepti on testattu vihreillä kesäkurpitsoilla, mutta kuoren värillä ei ole väliä. Kesäkurpitsat kuoritaan, jotta hillon väri pysyy kauniina.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Herkkusuu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi se, millaisilla välineillä hilloa otetaan purkista ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan se altistuu huoneenlämmölle.
- Herkkusuu6 vuotta sittenKauanko säilyy jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPipsa, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja lasipurkkeja, niin hillo säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
- Pipsa6 vuotta sittenMiten kauan tälläinen hillo säilyy?