Sitruuna-kesäkurpitsahillo
- Annosmäärä25 annos
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Raikas sitruunatahna muistuttaa maultaan lemon curdia. Tahna on monikäyttöinen ja maistuu myös sellaisenaan paahtoleivän päällä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
25 annos
1 (450 g) | keskikokoinen kesäkurpitsa tai |
2 (350 g) | omenaa (esim. Golden Delicious) tai |
1 dl | vettä tai |
2 | sitruunaa (n. 2 tl kuorta + 1 1/2 dl mehua) tai |
2 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 645 kJ / 152 kcal |
Rasva | 0,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 34,1 g |
josta sokereita | 34,1 g |
Proteiini | 0,7 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kesäkurpitsat kattilaan.
Kuori omenat. Halkaise ne, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Lisää kattilaan vesi ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Pese sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää ne soseeseen. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki! Sitruunatahna sopii marmeladin tapaan leivän päälle tai täytekakkujen väliin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,00/kpl3,99/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenEtuhinta n. 0,49/kpl1,99/kgnorm. n. 0,72/kpl (2,89/kg)
- Pirkka omena Golden luomu kgHinta n. 0,48/kpl3,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- yli 60 min3,9(223 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- 30 - 60 min3,7(117 arviota)
- alle 30 min3,9(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (77 arviota)
- Maria 2.2 vuotta sittenTein ekaa kertaa ja tulen tekemään uudestaan. Tätä voi tehdä vaikka talvella. Mahtavan makuista paahtoleivällä aamulla ja homejuustokeksillä illalla!
- Maria3 vuotta sittenPitää tehdä lisää kun oli niin hyvää.
- Maiskis4 vuotta sittenOlen kaivannut ohjetta. Mummoni teki lapsuudessani kurpitsa-sitruunahillosta herkkullisen uunipellillisen avopiirakan ohuella pullapohjalla.
- Kotiviljelijä6 vuotta sittenOnko ohjeessa käytetty vihreää vai keltaista kesäkurpitsaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKotiviljelijä, resepti on testattu vihreillä kesäkurpitsoilla, mutta kuoren värillä ei ole väliä. Kesäkurpitsat kuoritaan, jotta hillon väri pysyy kauniina.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Herkkusuu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi se, millaisilla välineillä hilloa otetaan purkista ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan se altistuu huoneenlämmölle.
- Herkkusuu8 vuotta sittenKauanko säilyy jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenPipsa, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja lasipurkkeja, niin hillo säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
- Pipsa8 vuotta sittenMiten kauan tälläinen hillo säilyy?