Sitruuna-kesäkurpitsahillo
Raikas sitruunatahna muistuttaa maultaan lemon curdia. Tahna on monikäyttöinen ja maistuu myös sellaisenaan paahtoleivän päällä.
- 25 annos
- 30 - 60 min
- 25 kcal / annos (30g)
Ainekset
25 annos
- 1(450 g)keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2(350 g)omenaa (esim. Golden Delicious)
- 1dlvettä
- 2sitruunaa (n. 2 tl kuorta + 1 1/2 dl mehua)
- 2 1/2dlhillosokeria
Valmistus
30 - 60 min- Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kesäkurpitsat kattilaan.
- Kuori omenat. Halkaise ne, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Lisää kattilaan vesi ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Pese sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää ne soseeseen. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Sitruunatahna sopii marmeladin tapaan leivän päälle tai täytekakkujen väliin.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 25 kcal104 kJ
- Proteiinia 0,09 g
- Hiilihydraatteja6 g
- Rasvaa0,09 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen kaivannut ohjetta. Mummoni teki lapsuudessani kurpitsa-sitruunahillosta herkkullisen uunipellillisen avopiirakan ohuella pullapohjalla.
Onko ohjeessa käytetty vihreää vai keltaista kesäkurpitsaa?
Kotiviljelijä, resepti on testattu vihreillä kesäkurpitsoilla, mutta kuoren värillä ei ole väliä. Kesäkurpitsat kuoritaan, jotta hillon väri pysyy kauniina.
Hei Herkkusuu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi se, millaisilla välineillä hilloa otetaan purkista ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan se altistuu huoneenlämmölle.
Kauanko säilyy jääkaapissa?
Pipsa, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja lasipurkkeja, niin hillo säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
Miten kauan tälläinen hillo säilyy?