• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruuna-kesäkurpitsahillo

Raikas sitruunatahna muistuttaa maultaan lemon curdia. Tahna on monikäyttöinen ja maistuu myös sellaisenaan paahtoleivän päällä.
Sitruuna-kesäkurpitsahillo
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annos
  • 30 - 60 min
  • 25 kcal / annos (30g)

Ainekset

25 annos
    • 1(450 g)keskikokoinen kesäkurpitsa
    • 2(350 g)omenaa (esim. Golden Delicious)
    • 1dlvettä
    • 2sitruunaa (n. 2 tl kuorta + 1 1/2 dl mehua)
    • 2 1/2dlhillosokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kesäkurpitsat kattilaan.
  2. Kuori omenat. Halkaise ne, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Lisää kattilaan vesi ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Pese sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää ne soseeseen. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sitruunatahna sopii marmeladin tapaan leivän päälle tai täytekakkujen väliin.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 25 kcal104 kJ
  • Proteiinia0,09 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa0,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • K-Kuluttajapalvelu11.8.2016

    Hei Herkkusuu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi se, millaisilla välineillä hilloa otetaan purkista ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan se altistuu huoneenlämmölle.

  • Herkkusuu 10.8.2016

    Kauanko säilyy jääkaapissa?

  • K-Kuluttajapalvelu29.7.2016

    Pipsa, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja lasipurkkeja, niin hillo säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.

  • Pipsa28.7.2016

    Miten kauan tälläinen hillo säilyy?