Sitruuna-kesäkurpitsahilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-kesäkurpitsahillo

  • Annosmäärä25 annos
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Raikas sitruunatahna muistuttaa maultaan lemon curdia. Tahna on monikäyttöinen ja maistuu myös sellaisenaan paahtoleivän päällä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

25 annos
1 (450 g)
 
keskikokoinen kesäkurpitsa
tai
2 (350 g)
 
omenaa (esim. Golden Delicious)
tai
1 dl
 
vettä
tai
2
 
sitruunaa (n. 2 tl kuorta + 1 1/2 dl mehua)
tai
2 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
645 kJ / 152 kcal
Rasva
0,3 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
34,1 g
josta sokereita
34,1 g
Proteiini
0,7 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kesäkurpitsat kattilaan.

Kuori omenat. Halkaise ne, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Lisää kattilaan vesi ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Pese sitruunat. Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Lisää ne soseeseen. Sekoita joukkoon hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Sitruunatahna sopii marmeladin tapaan leivän päälle tai täytekakkujen väliin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Pirkka omena Golden luomu kg
    Hinta n. 0,49/kpl
    3,29/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (75 arviota)

  • Maria 2.
    1 vuosi sitten
    Tein ekaa kertaa ja tulen tekemään uudestaan. Tätä voi tehdä vaikka talvella. Mahtavan makuista paahtoleivällä aamulla ja homejuustokeksillä illalla!
  • Maria
    2 vuotta sitten
    Pitää tehdä lisää kun oli niin hyvää.
  • Maiskis
    3 vuotta sitten
    Olen kaivannut ohjetta. Mummoni teki lapsuudessani kurpitsa-sitruunahillosta herkkullisen uunipellillisen avopiirakan ohuella pullapohjalla.
  • Kotiviljelijä
    5 vuotta sitten
    Onko ohjeessa käytetty vihreää vai keltaista kesäkurpitsaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kotiviljelijä, resepti on testattu vihreillä kesäkurpitsoilla, mutta kuoren värillä ei ole väliä. Kesäkurpitsat kuoritaan, jotta hillon väri pysyy kauniina.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei Herkkusuu, hygieenisesti valmistettu ja säilötty hillo säilyy jääkaapissa ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Avattu tuote säilyy huomattavasti vähemmän aikaa. Tällöin säilyvyyteen vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi se, millaisilla välineillä hilloa otetaan purkista ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan se altistuu huoneenlämmölle.
  • Herkkusuu
    7 vuotta sitten
    Kauanko säilyy jääkaapissa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Pipsa, jos käyttää puhtaita ja kuumentamalla steriloituja lasipurkkeja, niin hillo säilyy ainakin useita viikkoja, jopa kuukausia. Hillon voi myös pakastaa.
  • Pipsa
    7 vuotta sitten
    Miten kauan tälläinen hillo säilyy?