Porkkanalohi eli porkkalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanalohi eli porkkala

Porkkala on PS. Olen vegaani -Youtube-kanavalta somehitiksi noussut porkkanasta valmistettava vegaaninen "kylmäsavulohi". Alkuperäinen resepti löytyy Olives for dinner -blogista. Noin 0,30€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Marinadi

    • n. 2tlnestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Jalosavu)
    • 1tlvalkoviinietikkaa
    • 1rklrypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa porkkanat. Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peita ne suolalla kauttaaltaan.
  2. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
  3. Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.
  4. Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  5. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon. Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1-2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 56 arvostelua