Porkkanalohi eli porkkalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanalohi eli porkkala

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Porkkala on vegaaninen vaihtoehto kylmäsavulohelle. Porkkala nousit hitiksi alunperin PS. Olen vegaani -Youtube-kanavalta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
4 (450 g)
 
porkkanaa
tai
600 g
 
karkeaa merisuolaa
tai

Marinadi

n. 1 tl
 
tai
1 tl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
106 kJ / 25 kcal
Rasva
1,4 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
2,3 g
josta sokereita
2,2 g
Proteiini
0,3 g
Suola
53,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese ja kuivaa porkkanat.

Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peitä ne suolalla kauttaaltaan.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.

Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon.

Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1–2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.

Alkuperäinen porkkanalohen resepti löytyy Olives for dinner -blogista. Porkkalaan kannattaa valita mahdollisimman paksuja porkkanoita, jolloin niiden viipalointi on helpompaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −18 %
    Jozo karkea merisuola 500g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    4,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
  • Plussa-etu −31 %
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,99/kpl
    6,63/l
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Porkkana 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • K-Menu merisuola 1kg
    Hinta 1,05/kpl
    1,05/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (360 arviota)

  • Kokeilija
    3 kuukautta sitten
    Hyvää on
  • Nami
    3 kuukautta sitten
    Höyryttämällä kypsennetyistä porkkanaviipaleista tuli tosi hyvää ja pehmeää. Naapuri luuli loheksi .
  • Anneli
    11 kuukautta sitten
    Täysi 10 pistettä
  • hönö
    11 kuukautta sitten
    ihanaa savu aromia!
  • M
    11 kuukautta sitten
    Porkkanat kutistui uunissa niin minimaalisiksi rääpäleiksi, ettei niistä saanut kuin pari hassua viipaletta.
  • Porkkala on pop
    1 vuosi sitten
    Herkullinen kasvisruoka. Tykkään ja aion tehdä jatkossakin. Vinkit etukäteen kuorimisesta ja höyrykypsennyksestä olivat helpottavia! Nam!
  • Tiina
    1 vuosi sitten
    Hyvä vegaaninen vaihtoehto lohelle! Lohimaista makua on kuitenkin turha odottaa (senhän nyt järkikin sanoo). Loistava täyte esimerkiksi vegesushin valmistamiseen 😊👍🏼
  • Anniina
    1 vuosi sitten
    Hyvää tulee halvalla. Ruisleivän päällä mainiota. Taas porkkanat leivinuunissa suolakuoressa.
  • Antti
    3 vuotta sitten
    Syömäkelvottoman suolaista porkkanaa. Ei mitenkään edes muistuta lohta. Ei jatkoon.
  • Noppa
    3 vuotta sitten
    Joulupöytään tehty testiversio ja ai että kun tuli hyvää! Kiitos reseptistä! :)
  • Juha T.
    3 vuotta sitten
    Pakko kokeilla 🤟
  • KT
    4 vuotta sitten
    No ei kai ole tarkoituskaan tehdä porkkanasta kalaa tai "huijata" luulemaan porkkanaa kalaksi. Kyseessä on vain kiva kasvisresepti, jolla saa tehtyä yhdenlaisen kasvisnaposteltavan. En minä ainakaan oleta, että porkkanan pitäisi yhtäkkiä maistua kalalta.
  • Skurttu
    4 vuotta sitten
    Kuorin ennen kun laitoin uuniin, toimi mielestäni helpommin.
  • Piip
    5 vuotta sitten
    Ensimmäinen makutesti kertoi, niinkuin joku aiemmin sanoikin, että tämähän on savun makuista porkkanaa. Tokikaan en odottanut saavani täysin kalamaista, mutta toivoin että olisi vähemmän porkkanaista. En ole vegaani vaan pyrin löytämään vaihtoehtoja lihalle, mutta tämä ei kyllä toimi.
  • Piip
    5 vuotta sitten
    Nyt jääkaapissa tekeytymässä testiversio. Lisäsin tilliä ja olisin lisännyt myös noria jos olisin kaapeista löytänyt. En usko tällaisenaan toimivan, mutta se nähdään parin päivän päästä.
  • AP
    5 vuotta sitten
    Meillä joulupöydän vakioannos jo kolmatta vuotta. Mainio resepti!
  • Veera
    5 vuotta sitten
    Oon tehny tätä useasti, toimii niin saaristolaisleivällä, joulupöydässä kuin sushissakin. Oon lisännyt marinadiin murustettua merilevää ja tilliä, tulee kalan makua :)
  • Jep
    6 vuotta sitten
    Maistuu ja tuntuu suussa keitetyltä porkkanalta savuaromilla. Ei minkäänlaista yhtymäkohtaa kalaan.
  • Helinä
    6 vuotta sitten
    Saako samat merisuolat käyttää toisenkin kerran?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Helinä, voit toki kokeilla käyttää merisuolan uudelleen esimerkiksi toiseen porkkala-annokseen, mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.
  • Bella
    7 vuotta sitten
    Minä höyrystän porkkanat suolavedessä ja laitan marinadiin ripauksella merisuolaa. Nopeampi ja helpompi tapa.