Porkkanalohi eli porkkalaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanalohi eli porkkala

Porkkala on PS. Olen vegaani -Youtube-kanavalta somehitiksi noussut porkkanasta valmistettava vegaaninen "kylmäsavulohi". Alkuperäinen resepti löytyy Olives for dinner -blogista. Noin 0,30€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Marinadi

    • n. 2tlnestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Jalosavu)
    • 1tlvalkoviinietikkaa
    • 1rklrypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa porkkanat. Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peita ne suolalla kauttaaltaan.
  2. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
  3. Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.
  4. Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  5. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon. Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1-2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 88 arvostelua
  • Piip7.1.2019

    Ensimmäinen makutesti kertoi, niinkuin joku aiemmin sanoikin, että tämähän on savun makuista porkkanaa. Tokikaan en odottanut saavani täysin kalamaista, mutta toivoin että olisi vähemmän porkkanaista. En ole vegaani vaan pyrin löytämään vaihtoehtoja lihalle, mutta tämä ei kyllä toimi.

  • Piip6.1.2019

    Nyt jääkaapissa tekeytymässä testiversio. Lisäsin tilliä ja olisin lisännyt myös noria jos olisin kaapeista löytänyt. En usko tällaisenaan toimivan, mutta se nähdään parin päivän päästä.

  • AP22.12.2018

    Meillä joulupöydän vakioannos jo kolmatta vuotta. Mainio resepti!

  • Ihmisapina21.12.2018

    Liha on lihaa, kala on kalaa, porkkana on porkkanaa. Tehdään jokaisesta omia ruokia eikä koiteta kopioida toista toiseksi.

  • Veera19.12.2018

    Oon tehny tätä useasti, toimii niin saaristolaisleivällä, joulupöydässä kuin sushissakin. Oon lisännyt marinadiin murustettua merilevää ja tilliä, tulee kalan makua :)

  • Jep5.2.2018

    Maistuu ja tuntuu suussa keitetyltä porkkanalta savuaromilla. Ei minkäänlaista yhtymäkohtaa kalaan.

  • Helinä19.12.2017

    Saako samat merisuolat käyttää toisenkin kerran?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2017

    Helinä, voit toki kokeilla käyttää merisuolan uudelleen esimerkiksi toiseen porkkala-annokseen, mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.

  • Bella 13.11.2017

    Minä höyrystän porkkanat suolavedessä ja laitan marinadiin ripauksella merisuolaa. Nopeampi ja helpompi tapa.