Porkkanalohi eli porkkala
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 (450 g) | porkkanaa tai |
600 g | karkeaa merisuolaa tai |
Marinadi | |
---|---|
n. 1 tl | tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 106 kJ / 25 kcal |
Rasva | 1,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 2,3 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 0,3 g |
Suola | 53,5 g |
Valmistus
Pese ja kuivaa porkkanat.
Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peitä ne suolalla kauttaaltaan.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.
Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon.
Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1–2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.
Alkuperäinen porkkanalohen resepti löytyy Olives for dinner -blogista. Porkkalaan kannattaa valita mahdollisimman paksuja porkkanoita, jolloin niiden viipalointi on helpompaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −18 %Jozo karkea merisuola 500gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl4,50/kgIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
- Plussa-etu −31 %Druvan valkoviinietikka 300mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl6,63/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (9,63/l)
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- K-Menu merisuola 1kgHinta 1,05/kpl1,05/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(42 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min4,1(41 arviota)
- yli 60 min3,2(16 arviota)
- yli 60 min4,2(16 arviota)
- yli 60 min3,8(38 arviota)
- yli 60 min3,8(49 arviota)
Arvostele resepti
- Kokeilija3 kuukautta sittenHyvää on
- Nami3 kuukautta sittenHöyryttämällä kypsennetyistä porkkanaviipaleista tuli tosi hyvää ja pehmeää. Naapuri luuli loheksi .
- Anneli11 kuukautta sittenTäysi 10 pistettä
- hönö11 kuukautta sittenihanaa savu aromia!
- M11 kuukautta sittenPorkkanat kutistui uunissa niin minimaalisiksi rääpäleiksi, ettei niistä saanut kuin pari hassua viipaletta.
- Porkkala on pop1 vuosi sittenHerkullinen kasvisruoka. Tykkään ja aion tehdä jatkossakin. Vinkit etukäteen kuorimisesta ja höyrykypsennyksestä olivat helpottavia! Nam!
- Tiina1 vuosi sittenHyvä vegaaninen vaihtoehto lohelle! Lohimaista makua on kuitenkin turha odottaa (senhän nyt järkikin sanoo). Loistava täyte esimerkiksi vegesushin valmistamiseen 😊👍🏼
- Anniina1 vuosi sittenHyvää tulee halvalla. Ruisleivän päällä mainiota. Taas porkkanat leivinuunissa suolakuoressa.
- Antti3 vuotta sittenSyömäkelvottoman suolaista porkkanaa. Ei mitenkään edes muistuta lohta. Ei jatkoon.
- Noppa3 vuotta sittenJoulupöytään tehty testiversio ja ai että kun tuli hyvää! Kiitos reseptistä! :)
- Juha T.3 vuotta sittenPakko kokeilla 🤟
- KT4 vuotta sittenNo ei kai ole tarkoituskaan tehdä porkkanasta kalaa tai "huijata" luulemaan porkkanaa kalaksi. Kyseessä on vain kiva kasvisresepti, jolla saa tehtyä yhdenlaisen kasvisnaposteltavan. En minä ainakaan oleta, että porkkanan pitäisi yhtäkkiä maistua kalalta.
- Skurttu4 vuotta sittenKuorin ennen kun laitoin uuniin, toimi mielestäni helpommin.
- Piip5 vuotta sittenEnsimmäinen makutesti kertoi, niinkuin joku aiemmin sanoikin, että tämähän on savun makuista porkkanaa. Tokikaan en odottanut saavani täysin kalamaista, mutta toivoin että olisi vähemmän porkkanaista. En ole vegaani vaan pyrin löytämään vaihtoehtoja lihalle, mutta tämä ei kyllä toimi.
- Piip5 vuotta sittenNyt jääkaapissa tekeytymässä testiversio. Lisäsin tilliä ja olisin lisännyt myös noria jos olisin kaapeista löytänyt. En usko tällaisenaan toimivan, mutta se nähdään parin päivän päästä.
- AP5 vuotta sittenMeillä joulupöydän vakioannos jo kolmatta vuotta. Mainio resepti!
- Veera5 vuotta sittenOon tehny tätä useasti, toimii niin saaristolaisleivällä, joulupöydässä kuin sushissakin. Oon lisännyt marinadiin murustettua merilevää ja tilliä, tulee kalan makua :)
- Jep6 vuotta sittenMaistuu ja tuntuu suussa keitetyltä porkkanalta savuaromilla. Ei minkäänlaista yhtymäkohtaa kalaan.
- Helinä6 vuotta sittenSaako samat merisuolat käyttää toisenkin kerran?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHelinä, voit toki kokeilla käyttää merisuolan uudelleen esimerkiksi toiseen porkkala-annokseen, mutta sitä ei ole K-Koekeittiöllä testattu.
- Bella7 vuotta sittenMinä höyrystän porkkanat suolavedessä ja laitan marinadiin ripauksella merisuolaa. Nopeampi ja helpompi tapa.