Vönerkinkku ja savuporkkanat
Vönerjoulukinkku on helppo ja herkullinen vegaaninen valinta joulupöytään. Kuorruta pinta makean tulisella sinapilla ja tarjoa savuporkkanoiden kanssa.
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(1 kg)Vöner-varrasta
- 1/4dlPirkka leivontamargariinia sulatettuna
- 1/2dlPirkka Parhaat mango-habanerosinappia
Paahdetut savuporkkanat
- 4rklrypsiöljyä
- 1 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 4tlnestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Jalosavu)
- 2tlomenaviinietikkaa
Hummuskastike
- 1prk(190 g)Pirkka Parhaat original hummusta
- n. 1/2rklsitruunanmehua
- n. 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Nosta Vöner-varras leivinpaperin ja folion päälle (folioarkki alimmaksi). Sivele pintaan kauttaltaan leivontamargariinia ja kääri leivinpaperin ja folion kanssa pakettiin.
- Paista varrasta kääreessään uunivuoassa 200-asteisessa uunissa 1 tunti, käännä paketti kerran paistamisen aikana.
- Nosta varras pois paketista. Sivele varras sinapilla ja ripottele pintaan korppujauhoja.
- Kuorruta vielä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Pyörittele porkkanat öljyssä (2 rkl), suolassa sekä mustapippurissa ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä. Käännä porkkanoita lastalla paistamisen puolivälissä.
- Sekoita savuaromi, etikka ja öljy (2 rkl) keskenään kierrevatkaimella. Sekoita paahdettujen porkkanoiden joukkoon.
- Sekoita hummuskastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa viipaloidun Vönerkinkun sekä savuporkkanoiden kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi