Hyppää sisältöön
Juhlava pororulla Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhlava pororulla

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tuulihattutaikinasta tehty rulla täytetään kylmäsavuporolla, keitetyllä kananmunalla, paprikalla ja tuorejuustolla.

    Ainekset

    20 viipaletta

    Tuulihattutaikina

    100 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    5 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    4
     
    kananmunaa
    tai
    100 g
     
    tai
    1/2
     
    paprikaa (vihreä tai punainen)
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    kevytkermaa
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    655 kJ / 157 kcal
    Rasva
    10,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6,1 g
    Hiilihydraatit
    7,8 g
    josta sokereita
    2,7 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    0,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada sekaan maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Lisää leivinjauhe, suola ja munat yksitellen hyvin sähkövatkaimella vatkaten.
    Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä levy.
    Keitä munat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Hienonna savuporo, paprika ja keitetyt munat. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, suola ja savuporo. Levitä seos tuulihattulevylle. Ripottele pinnalle hienonnetut munat ja paprikat.
    Kääri levy napakalle rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Anna rullan vetäytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Viipaloi rulla ja tarjoa pikkusuolaisena.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 80g
      Hinta 7,99/kpl
      99,88/kg
    • Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Plussa-etu
      Pirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      4,17/l
      Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100g
      Hinta 11,30/kpl
      113,00/kg
    • Rönkä poron ksavupaistisiivu 100g
      Hinta 9,39/kpl
      93,90/kg
    • Pirkka paprika 300 g / 2 kpl 1lk
      Hinta 2,69/kpl
      8,97/kg
    • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (10 arviota)

    • Nella
      7 kuukautta sitten
      Just joo kysyäkin
    • Kiireinen leipuri
      7 vuotta sitten
      Tätä ajattelin juhliin kokeilla suolaiseksi tarjottavaksi. Säilyyköhän kypsä tuulihattulevy jääkaapissa pari päivää, jos sen täyttää ja rullaa vasta myöhemmin? Rullautuuko vielä nätisti?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kiireinen leipuri, tuulihattu on parhaimmillaan tuoreena, joten ennemmin suosittelemme tuulihattupohjan pakastamista. Pohja kannattaa sulattaa ja täyttää tarjoilupäivänä.