• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhlava pororulla

Tuulihattutaikinasta tehty rulla täytetään kylmäsavuporolla, keitetyllä kananmunalla, paprikalla ja tuorejuustolla.
Juhlava pororulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 viipaletta
  • yli 60 min
  • 143 kcal / 100 g

Ainekset

20 viipaletta

Tuulihattutaikina

    • 100gPirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 1/4tlsuolaa
    • 3kananmunaa

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada sekaan maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Lisää leivinjauhe, suola ja munat yksitellen hyvin sähkövatkaimella vatkaten.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä levy.
  3. Keitä munat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Hienonna savuporo, paprika ja keitetyt munat. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, suola ja savuporo. Levitä seos tuulihattulevylle. Ripottele pinnalle hienonnetut munat ja paprikat.
  4. Kääri levy napakalle rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Anna rullan vetäytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Viipaloi rulla ja tarjoa pikkusuolaisena.

Ravintosisältö per 100 g

  • 143 kcal600 kJ
  • Proteiinia7,31 g
  • Hiilihydraatteja3,17 g
  • Rasvaa11,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille