Juhlava pororulla Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhlava pororulla

  • Annosmäärä20 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tuulihattutaikinasta tehty rulla täytetään kylmäsavuporolla, keitetyllä kananmunalla, paprikalla ja tuorejuustolla.

    Ainekset

    20 viipaletta

    Tuulihattutaikina

    100 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    5 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaistia
    tai
    1/2
     
    paprikaa (vihreä tai punainen)
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    kevytkermaa
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    656 kJ / 157 kcal
    Rasva
    10,4 g
    josta tyydyttynyttä
    6,1 g
    Hiilihydraatit
    7,8 g
    josta sokereita
    2,7 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tasaiseksi seokseksi. Kaada sekaan maito ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Lisää leivinjauhe, suola ja munat yksitellen hyvin sähkövatkaimella vatkaten.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä levy.

    Keitä munat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Hienonna savuporo, paprika ja keitetyt munat. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, suola ja savuporo. Levitä seos tuulihattulevylle. Ripottele pinnalle hienonnetut munat ja paprikat.

    Kääri levy napakalle rullalle pitkän sivun suuntaisesti. Anna rullan vetäytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Viipaloi rulla ja tarjoa pikkusuolaisena.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaisti 100g
      Hinta 9,95/kpl
      99,50/kg
    • Snack paprika mix 200g NL 1lk
      Hinta 1,95/kpl
      9,75/kg
    • Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (10 arviota)

    • Kiireinen leipuri
      7 vuotta sitten
      Tätä ajattelin juhliin kokeilla suolaiseksi tarjottavaksi. Säilyyköhän kypsä tuulihattulevy jääkaapissa pari päivää, jos sen täyttää ja rullaa vasta myöhemmin? Rullautuuko vielä nätisti?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kiireinen leipuri, tuulihattu on parhaimmillaan tuoreena, joten ennemmin suosittelemme tuulihattupohjan pakastamista. Pohja kannattaa sulattaa ja täyttää tarjoilupäivänä.