• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustoinen poropiirakka

Valmista illanistujaisiin maukas suolainen piirakka, jonka täytteeseen laitetaan kylmäsavuporoa.
Juustoinen poropiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 448 kcal / annos (180g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Munamaito

    • 3kananmunaa
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa
    • 1dlmaitoa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli sulatetut taikinalevyt jauhoitetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla vuokaan.
  2. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa savuporoviipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä puolet juustoraasteesta.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma, maito ja loput juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  5. Levitä esipaistetulle pohjalle poro-purjoseos ja kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
  6. Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 448 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille34