Juustoinen poropiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
1 pkt (400 g) | tai |
Täyte | |
1 pkt (100 g) | tai |
1 (150 g) | purjo tai |
1 dl | hienonnettuja yrttejä (persilja, oregano, timjami) tai |
1 ps (150 g) | emmentalia raastettuna tai |
Munamaito | |
3 | kananmunaa tai |
1 tlk (2 dl) | ruokakermaa tai |
1 dl | maitoa tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 829 kJ / 198 kcal |
Rasva | 13 g |
josta tyydyttynyttä | 6,7 g |
Hiilihydraatit | 10,6 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 8,9 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina jauhoitetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla vuokaan.
Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Leikkaa savuporoviipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja tuoreet yrtit. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää joukkoon vielä puolet juustoraasteesta.
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma, maito ja loput juustoraasteesta. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Levitä esipaistetulle pohjalle poro-purjoseos ja kaada päälle munamaito. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin.
Irrota piirakka vuoasta hieman jäähtyneenä ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoa lämpimänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen persilja ruukussa