• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-piparjuuripuustit

Leivo suolaisia poro-piparjuuripuusteja juhliin tai illanistujaisiin.
Poro-piparjuuripuustit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 kpl
  • yli 60 min
  • 131 kcal / annos (50g)

Ainekset

30 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 2dl(100 g)juustoraastetta
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 3/4tlsuolaa
    • n. 6dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1/2dlöljyä

Täyte

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Sekoita perunasosejauheeseen kuivahiiva ja sekoita maitoon. Lisää hunaja, suola ja juustoraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Hienonna kylmäsavuporo ja persilja. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan.
  3. Kauli taikinapala 30 cm x 45 cm:n levyksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä levylle rasiallinen tuorejuustoa. Ripottele juuston päälle puolet hienonnetusta porosta ja persiljasta.
  4. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen. Jaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin. Leivo loppu taikina samoin.
  5. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 20 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 131 kcal546 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua