Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoli

Noin 8,55€/annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 4(800 g)poron paahtopaistia
    • öljyä tai voita

Marinadi

    • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2tlseesamiöljyä
    • 1rklsokeria
    • 2tlinkivääriä raastettuna

Pikkelöity fenkoli

    • 1(300 g)fenkoli
    • 2dlvettä
    • 2dlsokeria
    • 2dlvalkoviinietikkaa
    • 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1-2rkltuoretta timjamia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista paahtopaisteista tarvittaessa kalvot ja jänteet. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita paahtopaistit siihen marinoitumaan. Kääntele ja anna maustua vähintään pari tuntia.
  2. Halkaise fenkoli ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Lisää liemeen fenkolit ja anna maustua vähintään pari tuntia.
  3. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista paahtopaistit siinä molemmin puolin. Nosta lihat uunivuokaan, laita paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä noin 20 minuttia.
  4. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa pikkelöidyn fenkolin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Paahto30.12.2017

    Voisitteko kehittää reseptinne niin, että klikkaamalla raaka-aineen pääsisi suoraan teidän nettikauppaanne katsomaan kyseistä tuotetta? Muuten mielenkiintoinen resepti!

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2017

    Paahto, kiitos hyvästä ehdotuksesta! Välitämme ehdotuksesi eteenpäin.

  • Ei sokeri ruokia4.12.2017

    Miksi aina sokeria joka paikkaan itse en laita mihinkään ruokaan sokeria ja saan tosi herkullista syötävää