Poronfileepihvit ja marinoidut uunijuureksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poronfileepihvit ja marinoidut uunijuurekset

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Poronfileepihvit ja marinoidut uunijuurekset sopivat viikonlopun juhlahetkiin. Poronfileepihvit saavat makua ja mehevyyttä pekonista.

    Ainekset

    6 annosta
    400 g
     
    poron ulkofileetä (pakaste)
    tai
    1 pkt (170 g)
     
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Paistamiseen

     
    öljyä
    tai

    Uunijuurekset

    3–4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rs (à 500 g)
     
    Pirkka uunijuureksia (tuoreita)
    tai
    1/2 dl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Marinadi

    1 rkl
     
    Maille Dijon sinappia
    tai
    2 rkl
     
    hunajaa
    tai
    2 rkl
     
    omenaviinietikkaa
    tai
    1/4–1/2 dl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
    tai

    Lisäksi

    1 dl
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai
    1 ruukku
     
    rucolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    687 kJ / 165 kcal
    Rasva
    9,9 g
    josta tyydyttynyttä
    2,4 g
    Hiilihydraatit
    8,8 g
    josta sokereita
    8,4 g
    Proteiini
    8,9 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata poron fileet jääkaapissa yön tai huoneenlämmössä noin 4 tuntia. Ota jääkaapissa sulatettu filee huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Leikkaa filee pihveiksi.

    Levitä juurekset uunivuokaan. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää öljyyn mustapippuri ja suola. Sekoita juuresten joukkoon valkosipuliviipaleet ja maustettu öljy. Kypsennä juureksia 200 asteessa 30–40 minuuttia.

    Sekoita sinappi, hunaja ja omenaviinietikkaa. Lisää joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Mausta inkivääritahnalla. Sekoita marinadi kypsien, kuumien juuresten joukkoon. Anna maustua hetken aikaa. Sekoita vielä juuresten joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja rucola ennen tarjoamista.

    Muotoile käsin ulkofileepalat noin 4 senttiä korkeiksi pihveiksi. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla. Kiedo jokaisen pihvin ympärille pekoniviipale. Paista pihvit rasvassa molemmilta puolilta, yhteensä 6–8 minuuttia. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi uunijuureksia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −33 %
      HK Amerikan pekoni 170g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/3 kpl
      9,80/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (14,65/kg)
    • Suomalainen Rucola 50g
      Hinta 2,95/kpl
      59,00/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
      Hinta 2,99/kpl
      59,80/kg
    • Pirkka rucola 65g
      Hinta 1,49/kpl
      22,92/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (8 arviota)

    • Katriannikki
      3 vuotta sitten
      Reseptit ovat jo melko vanhoja, mutta toimivat edelleen loistavasti. Tässä on klassikon aineksia!
    • Elvira
      7 vuotta sitten
      👍