Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Possupaisti ja omenasalsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possupaisti ja omenasalsa

Kuorrutettu possupaisti saa kaverikseen pehmoisen juurisellerimuusin ja ihanan raikkaan omenasalsan. Tässä juhlava ateria viikonloppuun!

Ainekset

6 annosta
    • 1(n. 1 kg)Pirkka Parhaat kuorrutettu viljaporsaan juhlafilee

Juurisellerisose

Omenasalsa

    • 2–4(300 g)kotimaista omenaa
    • 1/2ruukkualehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1 1/2rklomenaviinietikkaa
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1/2rklvaahterasiirappia

tai

    • juoksevaa hunajaa
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kilo. Anna lihan levätä hetki ennen leikkaamista.
  2. Kuori ja paloittele juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja sellerit. Vesi saa juuri ja juuri peittää sellerit. Keitä miedolla lämmöllä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Valuta sellerit, ota keitinliemi talteen. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
  4. Soseuta sellerit sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi sose halutessasi. Lisää kerma-voi muutamassa erässä sekoittaen. Lisää keitinvettä tarvittaessa.
  5. Valmista omenasalsa. Kuutioi pestyt omenat. Sekoita kulhossa omenakuutiot, lehtipersilja, etikka, siirappi ja mausteet keskenään. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuutia ennen tarjoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille22 arvostelua