• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poronkäristyspasta

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 2,50 €/annos.
Poronkäristyspasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 139 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 240gPirkka poronkäristystä (pakaste)
    • 1rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 1(100 g)punasipuli (tai pakastesipulikuutioita)
    • 1valkosipulinkynsi
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2dlvettä
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 2tomaattia
    • 2dlPirkka maustekurkkuviipaleita
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Koristeeksi

    • 1dlpuolukoita (pakaste)

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.
  2. Ruskista poronkäristys rasvassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Anna sipuleiden pehmetä. Lisää mausteet ja vesi. Hauduta käristystä kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Kuutioi tomaatit ja maustekurkut. Jätä osa tomaatti- ja maustekurkkukuutioista koristeeksi.
  4. Lisää tomaatit, maustekurkut, ruokakerma ja persilja käristyksen joukkoon.
  5. Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Koristele tomaateilla, maustekurkuilla ja puolukoilla. Tarjoa poronkäristyspasta juustoraasteen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 139 kcal581 kJ
  • Proteiinia6,87 g
  • Hiilihydraatteja16,4 g
  • Rasvaa4,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11