Poropiirakka pellillinen
- Annosmäärä24 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Pellillisestä maukasta poropiirakka riittää isommallekin porukalle. Herkullinen savupororouheesta tehty piirakka on juhlien täydellinen tarjottava.
Ainekset
24 palaa
Pohja | |
---|---|
2 pkt (à 400 g) | tai |
Täyte | |
1 (100 g) | punasipuli tai |
200 g | purjon valkoista osaa tai |
3 | kananmunaa tai |
2 prk (à 180 g) | tai |
1 dl | maitoa tai |
1 pkt (150 g) | Lapin liha kylmäsavupororouhetta tai |
2 ps (à 150 g) | emmentaljuustoraastetta tai |
2 rkl | piparjuuritahnaa tai |
1 ruukku | persiljaa hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 697 kJ / 406 kcal |
Rasva | 28,2 g |
josta tyydyttynyttä | 14,7 g |
Hiilihydraatit | 21,5 g |
josta sokereita | 2,6 g |
Proteiini | 14,8 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä levyt ja kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Muotoile käsin piirakalle reunat.
Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna punasipuli. Pese ja hienonna purjo.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Leikkaa hieman jäähtynyt piirakka pieniksi paloiksi ja koristele persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl4,44/kgIlman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
- Lapin Liha kylmäsavu pororouhe 150gHinta 7,89/kpl52,60/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,25/kpl9,00/kg
- Felix 45g piparjuuritahnaHinta 2,09/kpl46,44/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Juustoportti pehmeä creme fraiche 18% 350g laktoositonHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Plussa-etu −28 %Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl6,25/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (8,75/kg)
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Valio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinenHinta 6,69/kpl13,38/kg
- Deliciest Villen Hren Piparjuuritahna 180gHinta 2,45/kpl13,61/kg
- Euro-east piparjuuritahna 200gHinta 2,55/kpl12,75/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(118 arviota)
- yli 60 min4,4(36 arviota)
- yli 60 min4,0(449 arviota)
- yli 60 min3,9(67 arviota)
- 30 - 60 min4,1(148 arviota)
- yli 60 min4,2(23 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- yli 60 min3,6(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (164 arviota)
- Sukka2 kuukautta sittenOnko kukaan pakastanut tätä?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenSukka, piirakan voi hyvin pakastaa. Halutessaan piirakan voi paloitella ennen pakastamista, jolloin piirakkapaloja on mahdollista ottaa pakastimesta pienemmissä erissä.
- Paija9 kuukautta sittenMinkä kokoiseen vuokaan tämä tehdään
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenPaija, reseptissä on käytetty 60 cm leveän uunin peltiä.
- TK10 kuukautta sittenKärsiikö maku tai rakenne, jos pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPirjo, piirakka säilyy jääkaapissa noin kolme päivää. Piirakan rakenne voi hiukan muuttua lämmityksessä.
- Pirjo1 vuosi sittenKuinka kauan piirakka säilyy? Kärsiikö maku lämmityksestä?
- Kotikokki1 vuosi sittenHelppo tehdä, onnistuu takuuvarmasti. Ruokaisa ja sopii hyvin vihersalaatin kanssa juhliin tarjottavaksi. Tästä tuli suosikkini juhlavalmisteluihin. Myös vierailta tuli hyvää palautetta.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLeipuri, reseptissä on käytetty 60 cm leveän uunin peltiä.
- Leipuri2 vuotta sittenHei! Miten iso uunipelti on kyseessä tälle ohjeelle?
- Hyvää oli2 vuotta sittenLeivoin tämän piirakan synttärijuhliin ja se keräsi kyllä kehuja vierailta. Aion tehdä uudestaankin.