Poropiirakka pellillinen
Herkullinen savupororouheesta tehty piirakka on juhlien täydellinen tarjottava. Ruokaisa ja maukas savuporopiirakka riittää isommallekin porukalle. Noin 0,75€/annos.*
24 palaayli 60 min
Ainekset
24 palaa
Pohja
- 2pkt(à 400 g)Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1(100 g)punasipuli
- 200gpurjon valkoista osaa
- 3kananmunaa
- 2prk(à 180 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1dlmaitoa
- 1pkt(150 g)Lapin liha kylmäsavupororouhetta
- 2ps(à 150 g)emmentaljuustoraastetta
- 2rklpiparjuuritahnaa
- 1ruukkupersiljaa hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä levyt ja kauli leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Muotoile käsin piirakalle reunat.
- Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Pese ja hienonna purjo.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin ruskean värin. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Leikkaa hieman jäähtynyt piirakka pieniksi paloiksi ja koristele persiljalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kommentoi
Hei! Miten iso uunipelti on kyseessä tälle ohjeelle?
Leipuri, reseptissä on käytetty 60 cm leveän uunin peltiä.
Leivoin tämän piirakan synttärijuhliin ja se keräsi kyllä kehuja vierailta. Aion tehdä uudestaankin.