Porotartar
Juhlava tartar syntyy poronfileestä ja se saa rinnalleen metsäisiä makuja karpalosta ja rosmariinista. Tarjoa porotartar alkuruokana. Noin 3,85 €/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2pkt(à n. 150 g)Pirkka Parhaat poron sisäfileetä (pakaste) tai
- naudan ulko- tai sisäfileetä
- 2tlworcestershire-kastiketta
- 1/4tlmustapippuria
Rosmariinimajoneesi
- 1dlHellmann's majoneesia
- 1rklrosmariinia hienonnettuna
Pikkelöidyt karpalot
- 2dlkarpaloita (pakaste)
- 1/2dlomenaviinietikkaa
- 1/2dlvettä
- 1/2dlsokeria
- 7katajanmarjaa murskattuna
- ripaussuolaa
Koristeluun
- versoja
Valmistus
30 - 60 min- Laita jäiset karpalot kulhoon. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri, katajanmarjat ja suola. Keitä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma liemi karpaloiden päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- Nosta jäiset porofileet jääkaappiin 30-45 minuutiksi, kunnes ne ovat sulaneet kohmeisiksi.
- Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu rosmariini.
- Poista lihasta tarvittaessa kalvot. Leikkaa kohmeinen poron filee ensin viipaleiksi ja sitten pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon mausteet.
- Muotoile lihasta annokset lautasille. Paina lusikalla tartarin keskelle kuoppa ja aseta siihen keltuainen. Annostele lautasille karpaloita ja lusikallinen majoneesia. Koristele annokset versoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi