Hyppää sisältöön
Lohicrudo eli pikamarinoitu lohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohicrudo eli pikamarinoitu lohi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pikagraavattu lohi eli lohicrudo kypsyy raikkaasti limetin mehulla. Näyttävä annos on vikkelästi valmis. Kala leikkaantuu parhaiten vähän kohmeisena.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
400 g
 
nahatonta lohifileetä (keskiosaa)
tai
4–6
 
limettiä
tai
1 (30 g)
 
salottisipuli
tai
2 rkl
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
sormisuolaa
tai
1 tl
 
tai

Koristeluun

 
 
kirveliä
tai
versoja (esim. Mimis)
tai

Ravintosisältö

Energia
903 kJ / 216 kcal
Rasva
15,5 g
josta tyydyttynyttä
2,8 g
Hiilihydraatit
2,5 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
14,8 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kääri lohifilee muovikelmuun ja laita pakastimeen 30 minuutiksi. Kala on helpompi viipaloida hieman kohmeana.
Raasta yhdestä limetistä kuori ja purista limeteistä mehua 3/4 dl. Kuori ja viipaloi salottisipuli.
Sekoita kulhossa keskenään limetin mehu ja kuori, salottisipuli, öljy ja mausteet.
Leikkaa kala terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakealle tarjoilulautaselle ja valuta limettikastike päälle.
Koristele kirvelillä tai versoilla. Tarjoa lisäksi leipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta