Lohicrudo eli pikamarinoitu lohi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Pikagraavattu lohi eli lohicrudo kypsyy raikkaasti limetin mehulla. Näyttävä annos on vikkelästi valmis. Kala leikkaantuu parhaiten vähän kohmeisena.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
400 g | nahatonta lohifileetä (keskiosaa) tai |
4–6 | limettiä tai |
1 (30 g) | salottisipuli tai |
2 rkl | tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | sormisuolaa tai |
1 tl | tai |
Koristeluun | |
---|---|
kirveliä tai versoja (esim. Mimis) tai |
Ravintosisältö
Energia | 903 kJ / 216 kcal |
Rasva | 15,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 2,5 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 14,8 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kääri lohifilee muovikelmuun ja laita pakastimeen 30 minuutiksi. Kala on helpompi viipaloida hieman kohmeana.
Raasta yhdestä limetistä kuori ja purista limeteistä mehua 3/4 dl. Kuori ja viipaloi salottisipuli.
Sekoita kulhossa keskenään limetin mehu ja kuori, salottisipuli, öljy ja mausteet.
Leikkaa kala terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet laakealle tarjoilulautaselle ja valuta limettikastike päälle.
Koristele kirvelillä tai versoilla. Tarjoa lisäksi leipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta