Porsaan sisäfilee
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Helppo porsaan sisäfilee valmistuu uunissa 200 asteessa puolessa tunnissa. Tarjoile esimerkiksi uunivihannesten tai raikkaan salaatin kera.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 pkt (n. 550 g) Pirkka porsaan sisäfileetä, marinoimatonta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- n. 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Helppo pippurikastike
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 1/2-1 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistus
30 - 60 min
- Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista tarvittaessa kalvot ohuesti terävällä veitsellä. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
- Kuumenna öljy ja voi pannulla ja ruskista fileen pinnat kauttaaltaan.
- Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pistä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 72 astetta. Aikaa kuluu noin 30-40 minuuttia. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
- Lisää vastarouhittu mustapippuri pannulle ja kuumenna sitä hetki lihan paistorasvassa. Lisää pannulle kerma ja keitä kastiketta kasaan pari minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa liha pippurikastikkeen, perunasoseen ja esimerkiksi paistettujen papujen kanssa.
Helppo pippurikastike
Vinkki! Porsaan sisäfileen voi kypsentää myös viipaloituna pannussa paistaen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka suomalainen porsaan sisäfilee n. 550 gHinta n. 6,55/kpl11,90/kg
- Atria Possun Sisäfilee Naturell n. 500gHinta n. 6,98/kpl13,95/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(35 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,0(33 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,1(84 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (167 arviota)
- saahan sen uuniin vaikka kahtoo onko kypsää4 kuukautta sittenValmistuu uunissa 200 asteessa puolessa tunnissa mutta kuitenkin paistetaan 150 asteessa mittarilla 72 asteiseksi.
- siantuntija9 kuukautta sittenSianlihaa ("porsasta") EI KOSKAAN saa jättää puolikypsäksi, vaan lihan pitää olla täysin kypsää, jotta lihassa olevat trikiinit tuhoutuvat.
- Kokkiko2 vuotta sittenPaistokorkeus puuttuu ihmeen usein resepteistä.
- Sirkka7 vuotta sittenLämpötila uunista otettaessa täysin oikea. Lämpötila nousee vielä foliossa :)
- Juha8 vuotta sittenPaistolämpötila oli reseptissä ihan oikein, lihan sisälämpötila kun ruoka on valmista oli varmasti se tarkoittamasi 77 astetta. Kyllä se yli 70 asteiseksi lämmitettynäkin maistuu ja pöpöt on jo kuolleet.
- Emma8 vuotta sittenLämpötila on väärä, oikea paistolämpötila on lähempänä 80 astetta, ideaalisti 77.