Hyppää sisältöön
Porsaan sisäfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porsaan sisäfilee

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Helppo porsaan sisäfilee valmistuu uunissa 200 asteessa puolessa tunnissa. Tarjoile esimerkiksi uunivihannesten tai raikkaan salaatin kera.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 pkt (n. 550 g) Pirkka porsaan sisäfileetä, marinoimatonta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • n. 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Helppo pippurikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista tarvittaessa kalvot ohuesti terävällä veitsellä. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla.
  2. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja ruskista fileen pinnat kauttaaltaan.
  3. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pistä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 72 astetta. Aikaa kuluu noin 30-40 minuuttia. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
  5. Helppo pippurikastike

  6. Lisää vastarouhittu mustapippuri pannulle ja kuumenna sitä hetki lihan paistorasvassa. Lisää pannulle kerma ja keitä kastiketta kasaan pari minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa liha pippurikastikkeen, perunasoseen ja esimerkiksi paistettujen papujen kanssa.
Vinkki! Porsaan sisäfileen voi kypsentää myös viipaloituna pannussa paistaen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/l
  • Pirkka suomalainen porsaan sisäfilee n. 550 g
    Hinta n. 6,55/kpl
    11,90/kg
  • Atria Possun Sisäfilee Naturell n. 500g
    Hinta n. 6,98/kpl
    13,95/kg
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,79/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Plussa-etu
    Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/l
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (167 arviota)

  • saahan sen uuniin vaikka kahtoo onko kypsää
    4 kuukautta sitten
    Valmistuu uunissa 200 asteessa puolessa tunnissa mutta kuitenkin paistetaan 150 asteessa mittarilla 72 asteiseksi.
  • siantuntija
    9 kuukautta sitten
    Sianlihaa ("porsasta") EI KOSKAAN saa jättää puolikypsäksi, vaan lihan pitää olla täysin kypsää, jotta lihassa olevat trikiinit tuhoutuvat.
  • Kokkiko
    2 vuotta sitten
    Paistokorkeus puuttuu ihmeen usein resepteistä.
  • Sirkka
    7 vuotta sitten
    Lämpötila uunista otettaessa täysin oikea. Lämpötila nousee vielä foliossa :)
  • Juha
    8 vuotta sitten
    Paistolämpötila oli reseptissä ihan oikein, lihan sisälämpötila kun ruoka on valmista oli varmasti se tarkoittamasi 77 astetta. Kyllä se yli 70 asteiseksi lämmitettynäkin maistuu ja pöpöt on jo kuolleet.
  • Emma
    8 vuotta sitten
    Lämpötila on väärä, oikea paistolämpötila on lähempänä 80 astetta, ideaalisti 77.