
Porsaan ulkofileetä ja paahdettua maa-artisokkaa
Mehevä porsaan ulkofile on juhlava tarjottava, jonka kaveriksi sopii herkullinen maa-artisokkahöystö. Reseptin on suunnitellut Johan Kurkela.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gmaa-artisokkia
- 1ps(75 g)korintteja tai
- rusinoita
- 100gpankojauhoja
- 1sitruuna
- 50gvoita
- 1ps(100 g)pinjansiemeniä
- 2(300 g)hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
- 1/2prk(à 400 g)Hellmann's majoneesia
- 1ruukkukirveliä
Valmistus
yli 60 min- Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa tarvittaessa kalvot pois. Rasvaa voi jättää, jotta liha pysyy mehevänä.
- Leikkaa pestyt maa-artisokat veitsellä peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja yhdistä ne kulhossa pinjansiementen ja rypsiöljyn (2 rkl) kanssa. Mausta suolalla (1 tl), sekoita ja siirrä uunipellille. Paahda uunissa 175 asteessa kypsäksi, noin 20 minuuttia.
- Laita korintit likoamaan lämpimään veteen.
- Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista filee pannulla öljyssä kauttaaltaan kauniin kullanruskeaksi. Lisää pannulle voi ja jatka ruskistamista vaahtoavassa voissa. Varo ettei voi pala pannuun. Siirrä pannu sivuun odottamaan.
- Nosta ruskistettu filee paistopussiin ja pistä fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jätä ruskistamiseen käytetty pannu odottamaan myöhempää käyttöä.
- Paista fileetä uunin keskitasolla 175 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on 56 astetta, tähän menee noin 20 minuuttia. Anna fileen vetäytyä tämän jälkeen rauhassa huoneenlämmössä, vähintään 10 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi omena muutaman sentin kokoisiksi paloiksi. Valutat korintit. Yhdistä kulhossa kypsä maa-artisokka, korintit ja omenat.
- Lisää sivuun säästettyyn pannuun pankojauho ja neilikka, ja paahda pankomurua matalalla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen kullanruskeaksi. Siirrä paahtunut muru talouspaperilla vuorattuun astiaan ja anna liian rasvan imeytyä paperiin.
- Raasta yhden sitruunan kuori paahdetun korppujauhon joukkoon ja lisää kuivattu persilja. Sekoita ja mausta maun mukaan mustapippurilla ja suolalla.
- Sekoita kulhossa majoneesi, sinappi ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta ripauksella suolaa.
- Viipaloi vetäytynyt ulkofilee veitsellä annospaloiksi ja asettele se lautaselle maa-artisokkahöystön, pankomurun ja sinappimajoneesin kanssa. Koristele annos kirvelin lehdillä.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kokeile myös
- yli 60 min3,2(74 arvostelua)
- yli 60 min4,0(49 arvostelua)
- yli 60 min4,2(106 arvostelua)
Kommentoi
Lisuke oli hyvä. Maa-artisokat olisivat saaneet olla uunissa pidempään. Kannattaa siis ottaa testipala ennenkuin ottaa uunista. Hyvvee oli👍
Hei! Onko Maa-artisokkaa valikoimissa? (CM-Tornio) en ole löytänyt.....
Jorde, verkkokauppatietojen perusteella maa-artisokkaa löytyy K-Citymarket Tornion valikoimasta. Halutessasi voit varmistaa ajankohtaisen myymäläsaatavuuden suoraan kaupan henkilökunnalta tiedustelemalla asiaa oheisen palautelomakkeen kautta valitsemalla palautteen aiheeksi kauppa jossa asioin, ja valitsemalla sitten kohdekaupan https://asiakaspalaute.kesko.fi/palaute/index.html#/?_k=nkrjtt.