Ylikypsää porsasta ja syysjuureksiaReseptin takana kumppani

Ylikypsää porsasta ja syysjuureksia

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Porsaanniska ja syksyn parhaimmat juurekset hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi ja mureiksi. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (n. 2,3 kg)
 
HK Viljaporsaan niskaa
tai
50 g
 
voita
tai
3 (n. 200 g)
 
porkkanaa
tai
2 (n. 300 g)
 
palsternakkaa
tai
350 g
 
salottisipuleita
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
170 g
 
tuoreita herkkusieniä
tai
1 (n. 250 g)
 
purjo
tai
1 l
 
vettä
tai
1 rkl
 
suolaa
tai
1 rkl
 
kokonaisia mustapippureita
tai
5
 
laakerinlehteä
tai
3 rkl
 
tai
1 ruukku
 
tai

Vihreä yrttikastike

1 ruukku
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 dl
 
tuoretta pinaattia
tai
3 dl
 
oliiviöljyä
tai
1
 
sitruunan kuori raastettuna
tai
1/3 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Sulata voi pannulla ja ruskista porsaanniska kauttaaltaan kaikilta sivuilta.

Kuori juurekset, sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita halutessasi isommat juurekset ja herkkusienet pituussuunnassa. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa se muutamaan osaan.

Laita porsaanniska, juurekset, sipulit ja herkkusienet pataan (tilavuus 4–5 l).

Kiehauta vesi ja suola kattilassa. Kaada suolavesi pataan. Nestettä tulisi olla sen verran, että porsaanniskasta noin 2/3 peittyy. Lisää pataan mustapippurit, laakerinlehdet, sinappi ja yrtit kokonaisina varsineen.

Kypsennä 150 asteisessa uunissa kannen alla noin 5 tuntia, kunnes porsaanniska on ylikypsää, pehmeää ja mureaa.

Vihreä yrttikastike: Soseuta kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna porsaanniskan jäähtyä liemessä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan padassa tai nosta porsaanniska ja juurekset tarjoiluastialle. Lusikoi haudutuslientä reippaasti annoksen päälle.

Voit halutessasi sitoa porsaanniskan paistinarulla ennen paistoa, jolloin lihan pintaan tulee kaunis kuvio. Solmi paistinarusta umpisolmulla lihan toiseen päähän lihan ympäri menevä lenkki. Vedä narua noin 3 cm lihan pintaa pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiinni sormella ja pyöräytä paistinaru lihan ympäri. Kiepauta tämän jälkeen narun pää sormesi kohdalta narun ali. Jatka samalla tavalla loppuun saakka. Sido pää tiukasti solmuun.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,21/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Maille kokojyväsinappi 210 g
    Hinta 2,99/kpl
    14,24/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,09/kpl
    35,45/l
  • Pirkka sitruuna
    Etuhinta n. 0,38/kpl
    1,99/kg
    norm. n. 0,44/kpl (2,29/kg)
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70g
    Hinta 6,65/kpl
    95,00/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,18/kpl
    1,79/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,35/kpl
    2,70/kg
  • Palsternakka kotimainen pakattu
    Hinta n. 0,71/kpl
    5,49/kg
  • Palsternakka 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g Alankomaat
    Hinta 3,89/kpl
    15,56/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 0,77/kpl