Viljaporsaan pihvit, kevätkasviksia ja yrttivoitaReseptin takana kumppani

Viljaporsaan pihvit, kevätkasviksia ja yrttivoita

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Paista mehukkaat pihvit viljaporsaan niskasta. Kruunaa annos sesongin tuoreilla kasviksilla ja yrttivoilla. Kokeile myös grillissä! Resepti: Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
800 g
 
HK Viljaporsaan niskaa
tai
1 nippu (450 g)
 
vihreitä parsoja
tai
300 g
 
varhaiskaalia
tai
2 (150 g)
 
porkkanaa
tai
1 ps (100 g)
 
kevätsipulia
tai
1 ruukku
 
lehtipersiljaa
tai
2 rkl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Yrttivoi

1 ruukku
 
tuoretta rakuunaa
tai
1 ruukku
 
tuoretta basilikaa
tai
1 ruukku
 
lehtipersiljaa
tai
1 ruukku
 
tuoretta kirveliä
tai
4 rkl
 
tai
1
 
tai
120 g
 
tai
 
ripaus mustapippuria
tai

Koristeluun

1 ruukku
 
tuoretta kirveliä
tai

Ravintosisältö

Energia
752 kJ / 179 kcal
Rasva
15,9 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
1,7 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
7 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa viljaporsaan niskasta 2-3 cm paksuisia pihvejä. Anna pihvien lämmetä peitettynä huoneenlämmössä noin tunti ennen paistamista. Mausta pihvit kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla ennen paistoa.

Paista pihvejä kuumalla pannulla voin kanssa kummaltakin puolelta noin 2 minuuttia. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa kunnes pihvien sisälämpö on paistolämpömittarilla mitattuna 68 astetta. Tähän menee noin 6-8 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä noin 5 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Pese kasvikset. Leikkaa parsoista kannat pois ja irrota kevätkaalin lehdet rangasta.

Paahda porkkanat voin kanssa 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Paista parsat pannussa voin kanssa ja lisää lopuksi kevätsipulit. Ryöppää, eli keitä nopeasti kokonaiset kaalinlehdet kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan.

Mausta kaikki kasvikset vielä hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja mustapippurilla.

Nosta pihvit keskelle vatia ja kasvikset niiden reunoille. Lisää yrttivoinapit pihvien päälle.

Yrttivoi:

Hienonna yrtit varsineen, lisää rypsiöljy ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Hienonna valkosipuli.

Sekoita yrttiseos, valkosipuli ja huoneenlämpöinen voi. Mausta mustapippurilla.

Levitä yrttivoi tasaiseksi tangoksi leivinpaperin päälle. Taita reuna yrttivoin päälle, kääri tiukaksi rullaksi ja sulje paperin päät. Anna kovettua jääkaapissa.

Leikkaa tangosta noin 1 cm paksuisia viipaleita pihvien päälle ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Parsa vihreä 500g 1lk
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (6 arviota)