Hyppää sisältöön
Viljaporsaan pihvit, kevätkasviksia ja yrttivoitaReseptin takana kumppani

Viljaporsaan pihvit, kevätkasviksia ja yrttivoita

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Paista mehukkaat pihvit viljaporsaan niskasta. Kruunaa annos sesongin tuoreilla kasviksilla ja yrttivoilla. Kokeile myös grillissä! Resepti: Mikko Kaukonen
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 800 g HK Viljaporsaan niskaa
  • 1 nippu (450 g) vihreitä parsoja
  • 300 g varhaiskaalia
  • 2 (150 g) porkkanaa
  • 1 ps (100 g) kevätsipulia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Yrttivoi

  • 1 ruukku tuoretta rakuunaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 ruukku tuoretta kirveliä
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 120 g voita
  • ripaus mustapippuria

Koristeluun

  • 1 ruukku tuoretta kirveliä

Ravintosisältö

  • Energia
    642 kJ / 153 kcal
  • Rasva
    12,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,1 g
  • Hiilihydraatit
    1,7 g
  • josta sokereita
    1,5 g
  • Proteiini
    7 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa viljaporsaan niskasta 2-3 cm paksuisia pihvejä. Anna pihvien lämmetä peitettynä huoneenlämmössä noin tunti ennen paistamista. Mausta pihvit kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla ennen paistoa.
  2. Paista pihvejä kuumalla pannulla voin kanssa kummaltakin puolelta noin 2 minuuttia. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa kunnes pihvien sisälämpö on paistolämpömittarilla mitattuna 68 astetta. Tähän menee noin 6-8 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä noin 5 minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
  3. Pese kasvikset. Leikkaa parsoista kannat pois ja irrota kevätkaalin lehdet rangasta.
  4. Paahda porkkanat voin kanssa 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Paista parsat pannussa voin kanssa ja lisää lopuksi kevätsipulit. Ryöppää, eli keitä nopeasti kokonaiset kaalinlehdet kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan.
  5. Mausta kaikki kasvikset vielä hienonnetulla lehtipersiljalla, suolalla ja mustapippurilla.
  6. Nosta pihvit keskelle vatia ja kasvikset niiden reunoille. Lisää yrttivoinapit pihvien päälle.
  7. Yrttivoi:

  8. Hienonna yrtit varsineen, lisää rypsiöljy ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  9. Hienonna valkosipuli.
  10. Sekoita yrttiseos, valkosipuli ja huoneenlämpöinen voi. Mausta mustapippurilla.
  11. Levitä yrttivoi tasaiseksi tangoksi leivinpaperin päälle. Taita reuna yrttivoin päälle, kääri tiukaksi rullaksi ja sulje paperin päät. Anna kovettua jääkaapissa.
  12. Leikkaa tangosta noin 1 cm paksuisia viipaleita pihvien päälle ennen tarjoilua.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (6 arviota)