• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Roseepippuripihvit

Mehevien pihvien kanssa maistuu roseepippureilla maustettu punaviinikastike. Tarjoa roseepippuripihvit perunoiden ja salaatin kanssa.
Roseepippuripihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 4viipaletta(n. 600 g)hyvin raakakypsynyttä naudan ulkofileetä
    • öljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Kastike

    • 3dlvettä
    • 1/2dlpunaviiniä
    • 1rklmaissijauhoja
    • 1/2tlpaprikajauhetta
    • 1/4tlsuolaa
    • 2tlroseepippureita

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoaksi valmistamista. Nuiji pihvejä muovin välissä hieman ohuemmiksi. Voitele pihvit öljyllä molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  2. Nosta pari pihviä paistumaan kuumalle pannulle ja käännä minuutin kuluttua. Pihvi on valmis, kun ensimmäinen punainen pisara lihasnestettä näkyy pihvin pinnassa. Siirrä pihvit lämmitetylle vadille ja peitä foliolla.
  3. Kastiketta varten sekoita keskenään vesi, punaviini ja maissijauhot. Kaada seos paistinpannuun, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Mausta kastike soijalla, paprikajauheella ja suolalla. Sekoita joukkoon osa roseepippureista murskattuina ja jätä loput koristeeksi pihvien päälle. (Halutessasi varmistaa lihan mureuden, voit hauduttaa pihvejä paistinpannussa kastikkeessa kastikkeen kypsymisen ajan).
  4. Tarjoa roseepippuripihvien lisäksi perunoita, rakuunalla maustettuja baby-porkkanoita sekä vihreää salaattia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 82,9 kcal347 kJ
  • Proteiinia13,2 g
  • Hiilihydraatteja0,74 g
  • Rasvaa2,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille