Vihreä kalapata
Veikeä vihreä kalapata valmistuu alle 30 minuutissa. Pata saa kauniin värinsä herne-persiljasoseesta. Noin 6,80€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2(200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2rklrypsiöljyä
- 2 1/2dlvettä
- 1ps(200 g)Pirkka herneitä (pakaste)
- 2nippua(à 50 g)persiljaa
- 1pkt(300 g)Pirkka kalakuutioita (pakaste)
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1/2ps(à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
- 2rkllimetinmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa pari minuuttia.
- Laita sipulit ja 1/2 dl vettä tehosekoittimeen. Lisää herneet ja persilja varsineen. Soseuta sileäksi ja jätä sivuun odottamaan. Voit myös tehdä soseen sauvasekoittimella.
- Kaada loput vedestä (2 dl) ja fondi kattilaan. Kiehauta ja lisää jäiset kalakuutiot. Keitä 5 minuuttia. Lisää katkaravut sekä pavut ja keitä vielä 2 minuuttia.
- Sekoita hernekastike padan joukkoon. Mausta limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä ja tarjoa couscousin kanssa. Älä kuummenna liian kauan, ettei katkaravut sitkisty ja vihreä väri harmaannu.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Voiko pakastekalan tilalla käyttää tuoretta kalaa? Esim. Lohta tai kuhaa paloina? Jos niin tuleeko se esipaistaa? Vai joukkoon vaan?
Pakastekalapelottaa, voit tehdä padan myös tuoreesta kalasta. Kalaa ei erikseen tarvitse paistaa, eli raa'at kalakuutiot voi lisätä samalla tavalla liemeen kuin pakastekalatkin. Kypsennysaika voi hiukan vaihdella kalapalojen koon mukaan.