Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
K-Ruoka.fi uudistuu. Käytät uutta versiota.Uudistamme K-Ruoka.fi:tä ja käytät palvelun uutta beta-versiota.
Anna palautetta tai lue uudistuksesta.lue lisää uudistuksesta.
Vartin lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vartin lihapata

Vartin lihapata valmistuu helposti ja nopeasti lehtipihveistä ja pakasteuunijuureksista.

Ainekset

3 annosta
    • 2(240 g)naudan ulkofileelehtipihviä
    • n. 2rklvoi+kasviöljylevitettä
    • 3–4dlvettä
    • 1rklhäränlihafondia
    • 1tlmurskattuja maustepippureita
    • 1laakerinlehti
    • 1/2tlsuolaa
    • 2 1/2rkltummaa suurustetta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva tilavassa paistokasarissa ja paista lehtipihvit molemmin puolin. Käännä, kun pinta pisaroi. Nosta paistetut pihvit leikkuulaudalle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja ota liemi talteen.
  2. Kuumenna pari ruokalusikallista rasvaa paistokasarissa. Kääntele rasvassa kohmeisia uunijuureksia, kunnes ne sulavat ja hiukan pehmenevät. Lisää pannun huuhdeliemi ja 1–2 dl vettä. Mausta fondilla, murskatuilla maustepippureilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Leikkaa pihvit erittäin ohuiksi suikaleiksi ja lisää pataan. Kun pata kiehuu uudelleen, sekoita liemeen suurus. Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa vartin lihapata sellaisenaan etikkapunajuurten tai maustekurkun kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu