• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vartin lihapata

Vartin lihapata valmistuu helposti ja nopeasti lehtipihveistä ja pakasteuunijuureksista.
Vartin lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • alle 30 min
  • 270 kcal / annos (330g)

Ainekset

3 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva tilavassa paistokasarissa ja paista lehtipihvit molemmin puolin. Käännä, kun pinta pisaroi. Nosta paistetut pihvit leikkuulaudalle. Kiehauta pannulla pari desiä vettä ja ota liemi talteen.
  2. Kuumenna pari ruokalusikallista rasvaa paistokasarissa. Kääntele rasvassa kohmeisia uunijuureksia, kunnes ne sulavat ja hiukan pehmenevät. Lisää pannun huuhdeliemi ja 1-2 dl vettä. Mausta fondilla, murskatuilla maustepippureilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä kannella ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Leikkaa pihvit erittäin ohuiksi suikaleiksi ja lisää pataan. Kun pata kiehuu uudelleen, sekoita liemeen suurus. Anna padan kiehua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarjoa vartin lihapata sellaisenaan etikkapunajuurten tai maustekurkun kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille