Tuorehernekeittoa, pekonia ja sipuliaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuorehernekeittoa, pekonia ja sipulia

Herkullinen hernekeitto saa kauniin vihreän värinsä pakasteherneistä. Rapea pekonimuru ja paistettu sipuli kruunaavat makunautinnon. Noin 1,55 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2(190 g)keskikokoista porkkanaa
    • 1(150 g)makea sipulia
    • 70gjuuriselleriä
    • 2(100 g)lehtisellerin vartta
    • n. 1lvettä
    • 2kasvisliemikuutiota
    • 1/2tltimjamia
    • 2rklPirkka tilliä hienonnettuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/3tlmustapippuria

Lisäksi

    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 1(75 g)makea sipuli
    • hienonnettua tilliä koristeluun

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja juuriselleri. Pese ja leikkaa lehtisellerinvarret pieniksi paloiksi.
  2. Pane kattilaan vesi, murennetut kasvisliemikuutiot, paloitellut kasvikset ja timjami. Keitä hiljalleen kiehuvassa liemessä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää sulatetut herneet ja hienonnettu tilli. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  4. Paista pekonit rapeiksi pannulla. Anna valua hetki talouspaperilla. Hienonna pekonit.
  5. Kuori ja viipaloi keiton pinnalle tuleva sipuli. Paista sipuliviipaleet pannulla pekonin rasvassa tai öljytilkassa kauniin ruskeiksi. Nosta sivuun.
  6. Tarjoa keitto paistetun sipulin ja pekonin kanssa. Viimeistele annokset hienonnetulla tilillä.

Tiesitkö että...

Huom! Saat keitosta kasvisversion, kun jätät pinnalta pois pekonit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Äly älä jätä13.11.2018

    Mikä ihmeen kasviskeitto on tuorehernekeitto, PEKONIA ja sipulia, haloo!!!

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2018

    Äly älä jätä, keitosta saa kasvisverion jättämällä pekonin pois.