Saslik-vartaatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Saslik-vartaat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Venäjältä ja Gruusiasta tuttu saslik on grilliherkku parhaimmillaan. Liha maustuu yön yli happamassa marinadissa, jonka ansiosta vartaista tulee murean mehevät.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
maustamatonta porsaan kassleria
tai
2 (250 g)
 
sipulia
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
5–6 dl
 
kevytmaitoa
tai
3/4 dl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
3 tl
 
timjamia
tai

Lisäksi

6–8
 
puista tai metallista varrastikkua
tai
3 (350 g)
 
sipulia
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
 
(rypsiöljyä)
tai
2–3 tl
 
(vahvaa) paprikajauhetta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 151 kJ / 275 kcal
Rasva
19,2 g
josta tyydyttynyttä
6,3 g
Hiilihydraatit
5,5 g
josta sokereita
5,2 g
Proteiini
19,3 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa liha noin 4 x 4 cm:n kuutioiksi ja laita lihakuutiot tukevaan pakastuspussiin.

Raasta sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne pussiin ja lisää maito, sitruunanmehu, öljy ja timjami. Hiero seosta niin, että lihat maustuvat kauttaaltaan. Sulje pussi tiiviisti ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan samaan aikaan.

Valmistele hiillos grillissä kuumaksi tai kuumenna kaasugrilli.

Kuori ja lohko sipulit. Irrota sipulikerrokset toisistaan. Pyyhi lihapaloista ylimääräinen marinadi pois ja mausta suolalla. Pujota vartaisiin vuorotellen reilusti sipulia ja lihapaloja. Voitele vartaat halutessasi öljyllä ja ripottele vartaiden pinnalle paprikajauhetta.

Grillaa vartaita jatkuvasti käännellen noin 10–15 minuuttia, kunnes liha on kypsää (67–70 astetta).

Voit valmistaa vartaat myös karitsan paistista. Mausta marinadi halutessasi ruokalusikallisella vodkaa tai korvaa maito maustamattomalla kefir-juomalla. Jos käytät kefiriä, riittää sitruunamehua 1/2 dl.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka timjami 9g
    Hinta 0,79/kpl
    87,78/kg
  • Fredman grillitikku 25cm 100kpl
    Hinta 1,89/kpl
    0,02/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Meira paprikajauhe savustettu 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Tamminen porsaan kassler n. 2kg
    Hinta n. 19,90/kpl
    9,95/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
    Hinta 1,49/kpl
    2,98/l
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Meira Timjami 13g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    76,15/kg
  • Pirkka Luomu timjami 14g
    Hinta 1,95/kpl
    139,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Meira Paprika 24g jauh pussi mauste
    Hinta 0,59/kpl
    24,58/kg
  • Pirkka paprikajauhe 25g
    Hinta 0,55/kpl
    22,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (165 arviota)

  • OhjeetVirosta
    2 kuukautta sitten
    Marinaadiin hapankaalimehua jossa ei ole etikkaa.Myydään 250ml pulloissa.
  • grillipiru
    9 kuukautta sitten
    Maidon sijasta suosittelen marinadiin kefiiriä tai piimää. Pippuriakaan en välttäisi.
  • Carolina
    11 kuukautta sitten
    Georgialaiset eivät pidä Georgiaa Gruusiaksi kutsumista.
  • Tulipa kokeiltua
    11 kuukautta sitten
    Sipulit onnistui hyvin irroteltuna kerroksistaan varrastikkuun (tämän idean nappaan muistiin) mutta liha oli pettymys. Maustan jatkossa kasslerin oman mieltymykseni mukaisilla voimakkaammilla mausteilla ja leikkaan sen vartaisiin ehkä hiukan pienemmiksi paloiksi, tai grillaan vaan pihveinä kuten aikaisemminkin
  • Aholatu
    1 vuosi sitten
    Sipulin raastaminen on turhaa ja kirvelevää hommaa. Saman vaikutuksen saa viipaloimalla. Suosittelen myös korianteria mausteeksi.
  • Famo
    1 vuosi sitten
    Toimii varppina, itse ehkä käyttäisin vahvempia mausteita🤫🌶