Saslik-vartaat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Venäjältä ja Gruusiasta tuttu saslik on grilliherkku parhaimmillaan. Liha maustuu yön yli happamassa marinadissa, jonka ansiosta vartaista tulee murean mehevät.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 kg | maustamatonta porsaan kassleria tai |
2 (250 g) | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
5–6 dl | kevytmaitoa tai |
3/4 dl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | rypsiöljyä tai |
3 tl | timjamia tai |
Lisäksi | |
---|---|
6–8 | puista tai metallista varrastikkua tai |
3 (350 g) | sipulia tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
(rypsiöljyä) tai | |
2–3 tl | (vahvaa) paprikajauhetta tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa liha noin 4 x 4 cm:n kuutioiksi ja laita lihakuutiot tukevaan pakastuspussiin.
Raasta sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne pussiin ja lisää maito, sitruunanmehu, öljy ja timjami. Hiero seosta niin, että lihat maustuvat kauttaaltaan. Sulje pussi tiiviisti ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan samaan aikaan.
Valmistele hiillos grillissä kuumaksi tai kuumenna kaasugrilli.
Kuori ja lohko sipulit. Irrota sipulikerrokset toisistaan. Pyyhi lihapaloista ylimääräinen marinadi pois ja mausta suolalla. Pujota vartaisiin vuorotellen reilusti sipulia ja lihapaloja. Voitele vartaat halutessasi öljyllä ja ripottele vartaiden pinnalle paprikajauhetta.
Grillaa vartaita jatkuvasti käännellen noin 10–15 minuuttia, kunnes liha on kypsää (67–70 astetta).
Voit valmistaa vartaat myös karitsan paistista. Mausta marinadi halutessasi ruokalusikallisella vodkaa tai korvaa maito maustamattomalla kefir-juomalla. Jos käytät kefiriä, riittää sitruunamehua 1/2 dl.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,7(6 arvostelua)
- yli 60 min2,2(54 arvostelua)
- yli 60 min3,6(10 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(18 arvostelua)
- yli 60 min3,9(13 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(145 arvostelua)
- yli 60 min4,0(75 arvostelua)
- yli 60 min3,9(7 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (122 arvostelua)