Possu-suppilovahveropataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possu-suppilovahveropata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Possu-suppilovahveropata on ihanan syksyinen pataruoka, johon sienet löytyvät parhaimmassa tapauksessa lähimetsästä.
  • Laktoositon

Ainekset

6 annosta
800 g
 
porsaan ulkofileetä tai vähärasvaista lapaa
tai
3 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1 pkt (150 g)
 
tai
1/2 l
 
suppilovahveroita
tai
4
 
Pirkka salottisipulia
tai
6 dl
 
vettä
tai
2
 
lihaliemikuutiota
tai
2 rkl
 
sinappia
tai
6
 
maustepippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
671 kJ / 161 kcal
Rasva
8,4 g
josta tyydyttynyttä
3 g
Hiilihydraatit
3,4 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
17,3 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuutioi liha 3 cm x 3 cm:n paloiksi. Pyörittele lihapalat vehnäjauhoissa kevyesti. Suikaloi pekoni.

Pane pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna. Siirrä ruskistuneet pekonit uuninkestävään pataan. Ruskista lihapalat kevyesti pannulla kahdessa erässä pekoneista irronneessa rasvassa. Lisää tarvittaessa pannulle öljyä. Nosta lihat pataan.

Puhdista sienet. Paista pannulla, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sienet ja sipulit pataan ja kaada joukkoon vesi sekä murennetut liemikuutiot.

Mausta possu-suppilovahveropata sinapilla ja maustepippureilla. Kypsennä pata 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka Grillaa suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    15,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (110 arviota)

  • Kotikokki
    1 vuosi sitten
    Todella positiivinen yllätys. Meni jatkoon👍
  • Syksy ruoka
    6 vuotta sitten
    Todella herkullista ja helppo tehdä.Itse haudutan pidempään vielä ja olen sikurirouskua laittanut sekä suppiksia
  • Jansku
    6 vuotta sitten
    Todella täyteläinen maku.
  • Miss Antero
    7 vuotta sitten
    Meillä tätä on tehty jo useamman kerran,osan vedestä korvaan tummalla oluella. Lisään myös yrttejä. Hyvää on.