• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possu-suppilovahveropata

Possu-suppilovahveropata on ihanan syksyinen pataruoka, johon sienet löytyvät parhaimmassa tapauksessa lähimetsästä. N. 2,80€/annos.
Possu-suppilovahveropata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 218 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta
    • 800gporsaan ulkofileetä tai vähärasvaista lapaa
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1pkt(170 g)HK Amerikanpekonia
    • 1/2lsuppilovahveroita
    • 6dlvettä
    • 2Knorr lihaliemikuutiota
    • 2rklsinappia
    • 6maustepippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi liha 3 x 3 cm:n paloiksi. Pyörittele lihapalat vehnäjauhoissa kevyesti. Suikaloi pekoni.
  2. Pane pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna. Siirrä ruskistuneet pekonit uuninkestävään pataan. Ruskista lihapalat kevyesti pannulla kahdessa erässä pekoneista irronneessa rasvassa. Lisää tarvittaessa pannulle öljyä. Nosta lihat pataan.
  3. Puhdista sienet. Paista pannulla, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sienet ja sipulit pataan ja kaada joukkoon vesi sekä murennetut liemikuutiot.
  4. Mausta possu-suppilovahveropata sinapilla ja maustepippureilla. Kypsennä pata 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 218 kcal916 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11
  • Miss Antero21.1.2017

    Meillä tätä on tehty jo useamman kerran,osan vedestä korvaan tummalla oluella. Lisään myös yrttejä. Hyvää on.