• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Schwarzwaldin porsaanfilee

Schwarzwaldin porsaanfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (160g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • n. 1,8kgporsaan ulkofileetä
    • n. 1tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria

Täyte

    • 2-3rkldijonsinappia tai Pirkka tulista sinappia
    • 1iso (n. 160 g)hapan omena (esim. Jonagold)
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 3(n. 90 g)perunalimppuviipaletta
    • n. 2tlöljyä
    • 1tlrosmariinia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa fileen keskelle päästä päähän mahdollisimman syvä viilto. Aukaise ja nuiji fileetä hieman tasaisemmaksi. Mausta liha molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Levitä levyn päälle kerros sinappia ja lado sen päälle kinkkuviipaleet hieman limittäin.
  2. Kuori ja kuutioi omena, hienonna sipuli. Kuutioi myös perunalimppuviipaleet. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja leivät. Jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki.
  3. Levitä täyteseos lihalevyn päälle. Käännä lihalevy tiukasti kiinni ja sido rulla kostutetulla puuvillalangalla tiiviiksi paketiksi.
  4. Nosta rulla uunivuokaan ja sivele pintaan hunajaa. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 75 astetta.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia36 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille